• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam - Verkocht

Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 550,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!
Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!Anthonie Pieter Schotel - Ochtend Volendam kopen? Bied vanaf 550!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  arthis
FA. (3)

Lid sinds 2013
20 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Anthonie Pieter Schotel (1890-1958)
TypeSchilderij
Jaartal1928
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpHavengezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen54 cm x 41 cm (h x b)
Lijst68 cm x 54 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

 De van oorsprong Dordtse schilder Anthonie Pieter Schotel specialiseerde zich in de jaren '20 van de 20ste eeuw in het haven- en zeegezicht, vooral van Volendam. Hij woonde er ook enkele jaren temidden van de vissersbevolking. Zijn stemmingsvolle zeegezichten schilderde hij vanaf de havenkade, in de vroege ochtend, als de botters uitvoeren in de grijsroze ochtendnevel, of 's avonds als ze terugkeerden. Na zijn verblijf in Zuid-Frankrijk begin jaren '20 schilderde hij vaker met verdunde olieverf, in een lichte, impressionistische trant, met lichttoetsen die dansen op het water van de Zuiderzee. Na de bouw van de Afsluitdijk woonde A.P. Schotel vanaf begin jaren '30 in Laren maar keerde nog regelmatig terug naar zijn oude vissersdorp om er te schilderen. Het water behield een fascinerende aantrekkingskracht.

Het doek is recent gereinigd en van een nieuwe zilver-gouden lijst voorzien. Het is rechtsonder gesigneerd en gedateerd, weliswaar door de dunne schilderwijze en ouderdom vaag te zien. Het schilderij wordt gegarandeerd door de auteur van het boek over de schilder ('A.P. Schotel-de wereld van het water'): Drs Carole Denninger. 

Dit schilderij is op het oude spieraam door de schilder zelf betiteld met 'Ochtend Volendam'. Hij exposeerde dit werk bij zijn oude schildervereniging Pictura in Dordrecht (nr 10 van de catalogus). De naam van de koper destijds staat er ook op vermeld.


Verzendkosten aangetekend 15 euro


ConditieGoed

Doek is gezien zijn ouderdom in goede conditie, nauwelijks enige zichtbare craquelé.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 550,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:06-12-2019 om 15:48
Eindtijd:13-12-2019 om 19:21
Biedingen (1)
tverbeek
13 dec. / 08:06
€ 550
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.