Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst - Verkocht

Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!
Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!Anton Heyboer - GROTE gemengde techniek (aquarel,pastel) "liefdespaar" - in orig. lijst kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Anton Heyboer (1924-2005)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Gemengde Techniek
Drager Papier
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Naakt
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 80 x 108 cm (h x b)
Incl. lijst 110 x 135 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
  • (hele) grote, eind jaren 70 of begin jaren 80 door anton Heyboer in voornamelijk roze geschilderde gemengde techniek op geschept papier "liefdespaar". Gesigneerd en in originele (besch) lijst. De afmetingen ingelijst zijn ca. 110 x 135cm. gesigneerd onderzijde papier. 
  • Het papier verkeert in goede conditie (iets gebobbeld)  - de lijst vertoont wel de nodige beschadigingen. 

LET OP!! IVM HET GROTE FORMAAT VAN DIT SCHILDERIJ IS OPHALEN IN PURMEREND OF BEZORGING PER KOERIER (0.30CT PER GEREDEN KM) BIJ U AAN HUIS DE ENIGE OPTIE!!


Anton Heyboer - Levenskunstenaar
Heyboer werd in 1924 geboren in Sabang (Nederlands-Indië) maar groeide grotendeels op in Nederland. Hij volgde een opleiding tot werktuigbouwkundige en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter gedwongen te werken in een doorgangskamp in Berlijn, waaruit hij wist te ontsnappen. In 1951 werd hij vanwege zijn oorlogstrauma opgenomen in de psychiatrische inrichting in Santpoort. Daar ontdekte hij de helende werking van kunst. In de jaren vijftig en zestig maakte hij zijn eerste succesvolle werken: grote vellen sobere grafie en gouaches. Later tekende hij met luciferstokjes en ging hij ook schilderen en maakte sculpturen. In het Noord-Hollandse Den Ilp woonde hij sinds 1961 samen met zijn vrouw Maria en uiteindelijk met vijf vrouwen die hij zijn 'bruiden' noemde: Lotti, Marike, Joke en Petra. Met zijn vrouwen wilde hij loskomen van de maatschappij, zich bevrijden van 'hoe het hoort' volgens je opvoeding en achtergrond.


Conditie
ConditieGoed
papier iets gebobbeld - lijst behoorlijk beschadigd. 

LET OP!! IVM HET GROTE FORMAAT VAN DIT SCHILDERIJ IS OPHALEN IN PURMEREND OF BEZORGING PER KOERIER (0.30CT PER GEREDEN KM) BIJ U AAN HUIS DE ENIGE OPTIE!!
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .