Charles J. Kemper - Pen tekening: Boerderij in Oudewater

Charles J. Kemper - Pen tekening: Boerderij in Oudewater kopen? Bied vanaf 50!
Charles J. Kemper - Pen tekening: Boerderij in Oudewater kopen? Bied vanaf 50!Charles J. Kemper - Pen tekening: Boerderij in Oudewater kopen? Bied vanaf 50!Charles J. Kemper - Pen tekening: Boerderij in Oudewater kopen? Bied vanaf 50!Charles J. Kemper - Pen tekening: Boerderij in Oudewater kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Charles J. Kemper (1913-1985)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen31 cm x 25 cm (h x b)
Passe-partout50 cm x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Pen tekening van Charles J. Kemper. Titel: Boerderij in Oudewater. Afmetingen blad incl passepartout: H50 x b35cm. Afmetingen voorstelling: H31 x b25cm. Het werk is rechts onderaan met pen, gesigneerd door de kunstenaar.  De authenticiteit van het, aangeboden werk, wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden: we verzenden op dinsdag - en donderdag.

Charles Jean Kemper (Heemstede, 18 september 1913 - Rotterdam, 25 oktober 1985) was een Nederlands kunstschilder.

Kemper werkte bij de politie in Rotterdam en kreeg in de avonduren les van P.C. Wilt. Hij vervolgde vanaf het derde leerjaar zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, waar hij les kreeg van Bautz (portretten en naakten). In 1947 studeerde hij bij H.F. Boot in Haarlem. Hij schilderde en aquarelleerde in Rotterdam, havens, figuren en portretten. Een apart genre daarin vormen zijn interieurs van cafés en kroegen. Vanaf 1951 maakte Kemper met onder anderen Kees Franse, Jan Goedhart, Ed van Zanden en later ook Jan Burgerhout deel uit van de Rotterdamse expositiegroep Argus. Zijn belangstelling ging sindsdien verder uit naar de oprukkende stad, de industriële bedrijvigheid en de teloorgang van het platteland.

Er waren in het begin van de jaren vijftig niet veel kunstenaars in de stad maar er bestond wel, zoals Mathieu Ficheroux - van hem is het muurportret van Multatuli in de Van Oldenbarneveldstraat (1974) - daar tegen aankeek, een duidelijke hiërarchie. Bovenaan plaatste hij de Argusgroep, waarvan Louis van Roode na zijn Vensterperiode enige tijd deel uitmaakte. Naast Van Roode behoorden Jan Burgerhout, Kees Franse, Jan Goedhart, Charles Kemper, Huib Noorlander en Ed van Zanden hiertoe. De oprichters kozen voor de naam Argus, de mythologische reus met honderd ogen, om duidelijk aan te geven dat kijken voor hen op de eerste plaats kwam en dat het de leden niet om een nieuwe stroming in de kunst ging.


ConditieGoed

In goede staat.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Charles J. Kemper (1913-1985)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (10)

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (35)

Lid sinds 2014
1020 verkochte items
Alle items van deze verkoper (356)
Pinterest
35 cm
50 cm
25 cm
31 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:16-10-2021 om 00:25
Eindtijd:29-10-2021 om 20:45
Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.