Charles J. Kemper - Pen tekening: Bolnes?

Charles J. Kemper - Pen tekening: Bolnes? kopen? Bied vanaf 49!
Charles J. Kemper - Pen tekening: Bolnes? kopen? Bied vanaf 49!Charles J. Kemper - Pen tekening: Bolnes? kopen? Bied vanaf 49!Charles J. Kemper - Pen tekening: Bolnes? kopen? Bied vanaf 49!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Charles J. Kemper (1913-1985)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen20 x 20 cm (h x b)
Passe-partout50 x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Pen tekening van Charles J. Kemper. Titel: Bolnes? Jaar: 1963. Afmetingen blad incl passepartout: H50 x b35cm. Afmetingen per voorstelling: H20 x b20cm. Het werk is midden onderaan met pen, gesigneerd door de kunstenaar.  De authenticiteit van het, aangeboden werk, wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden: we verzenden op dinsdag - en donderdag.

Charles Jean Kemper (Heemstede, 18 september 1913 - Rotterdam, 25 oktober 1985) was een Nederlands kunstschilder.

Kemper werkte bij de politie in Rotterdam en kreeg in de avonduren les van P.C. Wilt. Hij vervolgde vanaf het derde leerjaar zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam, waar hij les kreeg van Bautz (portretten en naakten). In 1947 studeerde hij bij H.F. Boot in Haarlem. Hij schilderde en aquarelleerde in Rotterdam, havens, figuren en portretten. Een apart genre daarin vormen zijn interieurs van cafés en kroegen. Vanaf 1951 maakte Kemper met onder anderen Kees Franse, Jan Goedhart, Ed van Zanden en later ook Jan Burgerhout deel uit van de Rotterdamse expositiegroep Argus. Zijn belangstelling ging sindsdien verder uit naar de oprukkende stad, de industriële bedrijvigheid en de teloorgang van het platteland.

Er waren in het begin van de jaren vijftig niet veel kunstenaars in de stad maar er bestond wel, zoals Mathieu Ficheroux - van hem is het muurportret van Multatuli in de Van Oldenbarneveldstraat (1974) - daar tegen aankeek, een duidelijke hiërarchie. Bovenaan plaatste hij de Argusgroep, waarvan Louis van Roode na zijn Vensterperiode enige tijd deel uitmaakte. Naast Van Roode behoorden Jan Burgerhout, Kees Franse, Jan Goedhart, Charles Kemper, Huib Noorlander en Ed van Zanden hiertoe. De oprichters kozen voor de naam Argus, de mythologische reus met honderd ogen, om duidelijk aan te geven dat kijken voor hen op de eerste plaats kwam en dat het de leden niet om een nieuwe stroming in de kunst ging.


Conditie
ConditieGoed
Er zitten wat punaise gaatjes op de randen en een vouw links onderin de hoek.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 12,95
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 50,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd10-2-2022 om 9:17
Eindtijd20-2-2022 om 20:06
Openingsbod € 49
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland