David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. - Verkocht

David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!
David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!David Schneuer - Zeefdruk, Titel Madam. kopen? Bied vanaf 225!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • David Schneuer (1905-1988)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpPortret
IngelijstIngelijst
Afmetingen73 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst96 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage129/300


DAVID SCHNEUER

(1905-1988)

David Schneuer werd geboren in 1905 in Przemisle, Polen (voorheen Oostenrijk-Hongarije). Zijn familie was van plan in 1907 naar Amerika te emigreren, maar een vertraging in Hamburg onderbrak hun plan. Uiteindelijk vestigden ze zich in München, waar David opgroeide met zijn zes zussen en broers.

Op 19-jarige leeftijd studeerde Schneuer af aan de Munchner Kunstgewerbeschule (Munich School of Arts and Crafts) en bracht vervolgens zes maanden door in Parijs. Hij woonde in Montparnasse en vulde zijn dagen met tekenen, schilderen en zwerven. Zijn tijd daar heeft hem enorm beïnvloed en heeft een blijvende indruk op zijn schilderij achtergelaten.

Tussen 1927 en 1932 woonde en werkte Schneuer in München als afficheschilder voor de Kammerspiele in Schauspiellaus. In 1930 begon hij decors te ontwerpen voor het theater, evenals posters voor de shows. Hij werkte samen met een van de meest gerenommeerde Duitse decorontwerpers, Otto Falckenberg, door wie zijn artistieke gevoeligheid rijpte.

In 1932 werd Schneuer gearresteerd en opgesloten in Dachau. Na zijn vrijlating, twee maanden later, in 1933, vluchtte hij naar Tel Aviv, waar hij als grafisch ontwerper voor verschillende reclamebureaus werkte. Dankzij een beurs kon hij een jaar naar Jeruzalem verhuizen, waar hij lessen volgde aan de Bezalel Art Academy. Hij zou in 1939 terugkeren naar Tel Aviv en doorgaan met grafisch werk. Hij werkte samen met architecten en interieurontwerpers bij het decoreren van muren van bars, cafés, restaurants en hotels. Gedurende deze tijd werkte hij ook in zijn thuisstudio aan zijn schilderijen. Zijn goede herinneringen aan München en Parijs inspireerden dit werk.

In zijn werk verbeeldde Schneuer sensuele personages en uitbundige humor van het moderne leven in de stad en het nachtleven. Zijn grijsgekleurde kleurenpalet en zijn gebruik van een donkerzwarte omtreklijn was een stijl die voortkwam uit de Europese belangstelling voor Japanse prentkunst.

Hoewel hij de rest van zijn leven in Israël woonde, keerde hij in zijn verbeelding terug naar de zorgeloze stijlvolle Parijse wereld die hem voor het eerst had geïnspireerd. Zijn werken hebben een ontspannen, vlotte charme die kenmerkend is voor Toulouse-Lautrec.

Onaangetast door de steeds veranderende wereld om hem heen, bleef Schneuer zijn expressionistische stijl ontwikkelen tot aan zijn dood in november 1988. Hij schilderde tot de laatste dag van zijn leven.


Conditie
ConditieZeer Goed
De zeefdruk is perfect, lijst heeft 2 kleine beschadigingen valt niet op maar zit er wel. Zie foto's
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

David Schneuer (1905-1988) 

Israëlisch IsraëlischPools Pools Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1926 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
65 cm
96 cm
50 cm
73 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd15-7-2021 om 13:14
Eindtijd19-9-2021 om 15:52
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken