Ekke Kleima - Groninger Ploeg. Een melancholieke dame - Verkocht

Ekke Kleima - Groninger Ploeg. Een melancholieke dame kopen? Bied vanaf 550!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ekke Kleima - Groninger Ploeg. Een melancholieke dame kopen? Bied vanaf 550!
Ekke Kleima - Groninger Ploeg. Een melancholieke dame kopen? Bied vanaf 550!Ekke Kleima - Groninger Ploeg. Een melancholieke dame kopen? Bied vanaf 550!Ekke Kleima - Groninger Ploeg. Een melancholieke dame kopen? Bied vanaf 550!Ekke Kleima - Groninger Ploeg. Een melancholieke dame kopen? Bied vanaf 550!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ekke Kleima (1899-1958)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1954
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlRomantisch
OnderwerpPortret
IngelijstIngelijst
Afmetingen80 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst93 x 73 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Dit mooie werk is door Richard ter Borg, De Ploeg expert te Groningen toegeschreven aan Ekke Kleima. Echtheid dus gegarandeerd.
Ekke Kleima werd in 1926 lid van de Groninger Ploeg. Na vijf jaar werd zijn band met dit kunstenaarscollectief losser, maar hij hield contact met Jan Altink, Jan Wiegers, Hendrik Werkman en Job Hansen. De laatste ontwierp een huis voor Kleima, waar hij in 1930 ging wonen. De kunstenaar schilderde voornamelijk landschappen, maar ook stillevens, portretten en naakten, aanvankelijk in expressionistische, later in een meer impressionistische stijl. In de jaren '30 en '40 maakte Kleima eveneens beelden, soms in terracotta, maar vooral in hout. Ook maakte hij enige tijd grafiek. In 1950 richtte hij met Jan Jordens en Jan van der Zee de kunstenaarsgroep Het Narrenschip op. Kleima exposeerde af en toe ook in het buitenland.Ekke Kleima (1899-1958)
Conditie
ConditieZeer Goed
Geen reparaties...geen rook-aanslag o.d.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Medemblik, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ekke Kleima (1899-1958) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  gavina
Lid sinds 2014
9 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
73 cm
93 cm
60 cm
80 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieMedemblik,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd19-11-2020 om 18:46
Eindtijd25-11-2020 om 20:06
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken