Frederika Broeksmit - Ets/Aquatint - Verkocht

Frederika Broeksmit - Ets/Aquatint kopen? Bied vanaf 45!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Frederika Broeksmit - Ets/Aquatint kopen? Bied vanaf 45!
Frederika Broeksmit - Ets/Aquatint kopen? Bied vanaf 45!Frederika Broeksmit - Ets/Aquatint kopen? Bied vanaf 45!Frederika Broeksmit - Ets/Aquatint kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frederika Broeksmit (1875-1945)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts/Aquatint
DragerPapier
OnderwerpZeegezicht
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen10.5 x 14 cm (h x b)
Passe-partout25 x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ets/Aquatint van Frederika Broeksmit. Afmetingen incl passe-partout: H25 x b35cm. Afmetingen voorstelling: H10.5 x b14cm. Afkomstig uit de nalatenschap van de kunstenares. Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenares. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.
Frederika Henriette Broeksmit (Charlois, 14 augustus 1875 – Bussum, 25 januari 1945) was een Nederlands schilder, tekenaar, etser en lithograaf. Als Megaleep publiceerde ze in 1925 een poëziebundel.
Leven en werk
Frederika Broeksmit was een dochter van dr. Jacob Broeksmit, genees-, heel- en verloskundige in Charlois, en Wilhelmina Maria van Peski. Ze studeerde aan de Rotterdamse Academie als leerling van Alexander van Maasdijk en H.J. Melis en aan de Rijksakademie van beeldende kunsten (1899-1902) in Amsterdam, als leerling van August Allebé, Carel Dake en Nicolaas van der Waay. Ze volgde in het laatste jaar aan de academie ook les aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers (1901-1902) om haar onderwijsakte te halen. Dat was geen ongebruikelijke stap voor academiestudenten. Broeksmit woonde in Rotterdam, Amsterdam, Katwijk (1905-1943) en Bussum (1943-overlijden). Ze gaf in 1922 etslessen aan Johan Windhorst, met wie ze tot ca. 1935 in Katwijk samenwoonde. Ze bleef ongehuwd.
Broeksmit schilderde onder meer genrevoorstellingen, dorps- en stadsgezichten, landschappen en stillevens. Ze was lid van Arti et Amicitiae, De Onafhankelijken en Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten 'De Grafische'. Ze exposeerde met genoemde verenigingen, verder onder andere solo bij kunstzaal Prakke (1913) en kunstzaal Kleykamp (1940) en in duo-exposities met Hobbe Smith bij kunsthandel Olderzeel in Rotterdam (1910) en met Johan Windhorst in de Museum De Lakenhal (1934).
Broeksmit was pacifist en actief in de vredesbeweging. Ze was oprichter en secretaris van het genootschap Si vis pacem, para pacem en als zodanig afgevaardigde naar het Internationaal Congres van Vrouwen in 1915. Ze was bovendien lid van de in 1914 opgerichte Nederlandsche Anti-Oorlog Raad.
Frederika Broeksmit overleed op 69-jarige leeftijd.
Conditie
ConditieGoed
De voorstelling is in goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 55,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd18-8-2022 om 16:05
Eindtijd27-1-2023 om 21:37
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken