Han Krug - Han Krug: Krijttekening, Stilleven - Verkocht

Han Krug: Krijttekening, Stilleven kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Han Krug: Krijttekening, Stilleven kopen? Bied vanaf 50!
Han Krug: Krijttekening, Stilleven kopen? Bied vanaf 50!Han Krug: Krijttekening, Stilleven kopen? Bied vanaf 50!Han Krug: Krijttekening, Stilleven kopen? Bied vanaf 50!Han Krug: Krijttekening, Stilleven kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Han Krug (1890-1977)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1900 t/m 1944

Gesigneerd: Han Krug
Jaar: 1927

De krijttekening is achter glas ingelijst.
Originele lijst.
Op de achterzijde staat nog een schildering (olieverf, foto 4)

Afmetingen: 44,5 x 34 cm

Het geheel is in perfecte staat.

Johannes "Han" Krug (Den Haag, 1890 - 1977) was een Nederlands kunstenaar.
Van 1904 tot 1908 volgde hij een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en werkte daarna enige tijd als lithograaf bij drukkerij Mouton (Den Haag) en drukkerij van Leer (Amsterdam). Rond 1910 vestigde hij zich weer in zijn geboortestad.
Hij begon ook in die tijd landschappen te schilderen en te tekenen. Na 1918 begon hij houtsnedes te maken waarin hij een grote vaardigheid kreeg, veelal landschappen maar ook visitekaartjes, ex-libris- en bibliofiele uitgaves. Hij kreeg een erediploma op de tentoonstelling te Los Angeles van The Bookplate Association.
In 1923 werd hij lid van Pulchri Studio. In de jaren 30 begon Han Krug grote duinlandschappen te schilderen in olieverf. Na de oorlog ging hij op dezelfde voet verder met het maken van landschappen en was o.a. mede-oprichter van de Haagse Aquarellisten.

De tekening wordt goed verpakt en aangetekend verzonden.
Ophalen is ook mogelijk.
 

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .