Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. - Verkocht

Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!
Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!Henriette Boerendans - Houtsnede, titel, 11 Maart. kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Henriette Boerendans (1966)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2002
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen57 cm x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE.A


Henriette Boerendans (Delft, 1966)
Henriëtte Boerendans (Delft, 1966) doorliep van 1983 tot 1989 de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en woont en werkt in Amsterdam. Aan de Academie begon ze met de richting schilderen maar stapte al gauw over op grafiek. Ze voegt een tweede dimensie toe aan haar ogenschijnlijk ongecompliceerde voorstellingen. Dit doet zij door abstracte vlakken of voorwerpen voor het beeld langs te laten zweven, of in een apart kader ernaast te plaatsen. Deze toevoegingen, die vaak in een kleiner of juist grotere schaal weergegeven zijn, creëren een ander en onrealistisch perspectief. Door die zwevende voorwerpen verliest de houtsnede zijn ongecompliceerde karakter en ontstaat er een surrealistische sfeer. Titels bestaan bij Boerendans niet uit namen of woorden. Ze geeft ieder werk een datum mee: de dag waarop een houtsnede af is. Dit doet ze, omdat hetgeen ze afbeeldt soms al jaren geleden door haar gezien is. Het is dan weliswaar op haar netvlies blijven hangen, maar de specifieke dag waarop ze de prent maakt, is bepalend voor de stemming en de kleur die het werk uiteindelijk krijgt. Haar werken zijn vaak geïnspireerd door de reizen die ze heeft gemaakt, indrukken die ze heeft opgedaan of concrete dingen die ze gezien heeft. Zo zijn haar houten huizen terug te voeren op een reis naar Canada in september 1997. Eerder maakte ze, na een reis door Afrika, een serie werken waarin boten en water een belangrijke rol spelen. Na een reis volgt een periode van zeer intensief werken die uiteindelijk resulteert in nieuwe prenten die onderling een samenhang vertonen. Ze maakt eerst alleen de proefdrukken, totdat ze een serie werk heeft waar ze tevreden over is. Pas dan gaat ze de oplage drukken. Sinds haar moederschap richt zij zich vooral op Noord-Holland. “Want daar kan ik tenminste komen. Ik neem mijn kind mee in een draagdoek en loop en kijk en maak foto’s van wat ik mooi vind. Gebouwen in het landschap, huizen in dorpjes. Een rare boom, een onheilspellende lichtval. Ook eigen dingen zoals jurkjes en speelgoed van mijn dochter spelen vaak een rol. Mensen niet. Bij mij staan er zelden mensen op”.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Henriette Boerendans (1966)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (0)
Geplaatst door  duif
FA. (48 )

Lid sinds 2018
1480 verkochte items
Alle items van deze verkoper (151)
Pinterest
76 cm
57 cm
Dit item is verkocht voor 48,30 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:11-10-2022 om 23:12
Eindtijd:23-10-2022 om 00:25
Biedingen (1)
Suus13
23 okt. / 00:23
€ 42
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.