Hubert van Hille - Stilleven - Verkocht

Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!
Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!Hubert van Hille - Stilleven kopen? Bied vanaf 500!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hubert van Hille (1903-1983)
TypeSchilderij
Jaartal1957
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpStilleven
IngelijstIngelijst
Afmetingen42 x 48.5 cm (h x b)
Incl. lijst55.5 x 61.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Het schilderij is gesigneerd en gedateerd 'H.v.Hille apr.1957. apr. '59' (linksonder).  Hubert van Hille (1903-1983) werkte in een expressionistisch realistische stijl. Dit olieverf schilderij valt direct op door zijn eigenzinnige compositie en opzienbarende coloriet. Het werk van Van Hille is opgenomen in de collecties van Nederlandse musea, zoals het Rijksmuseum, Kröller-Müller en het Stedelijk Museum Zutphen.  De kunstenaar zet op fraaie wijze harde en felle kleuren af tegen een rustige achtergrond. Het schilderij is in het originele/oorspronkelijke frame ingelijst (met originele labels) en klaar om aan de muur op te hangen.
Hubert van Hille werd geboren op Ambon in Indonesië, maar keerde in 1911 terug met zijn ouders naar Nederland. Van Hille groeide op in Zutphen en studeerde vervolgens rechten aan de Universiteit Utrecht. Uiteindelijk koos hij voor het onzekere bestaan van het kunstenaarschap en sloot hij zich na de Tweede Wereldoorlog aan bij het Twentse kunstenaars collectief De Nieuwe Groep. 

Conditie
ConditieZeer Goed
Geen beschadigingen, oppervlaktevuil of restauraties. Het schilderij zit in de originele lijst.   
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-9-2023 om 20:42
Eindtijd31-12-2023 om 23:51
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken