Joan Gardy - Artigas - Les Inséparables - Verkocht

Joan Gardy - Artigas - Les Inséparables kopen? Bied vanaf 47!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Joan Gardy - Artigas - Les Inséparables kopen? Bied vanaf 47!
Joan Gardy - Artigas - Les Inséparables kopen? Bied vanaf 47!Joan Gardy - Artigas - Les Inséparables kopen? Bied vanaf 47!Joan Gardy - Artigas - Les Inséparables kopen? Bied vanaf 47!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Joan Gardy - Artigas
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1986
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen64.5 x 49.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage35/75
Kleurenlitho op stevig papier, handgesigneerd en genummerd: 35/75.

Formaat afbeelding = formaat papier.

JOAN GARDY ARTIGAS (°1938) is de zoon van Josep Llorens Artigas, de favoriete keramist van Picasso en Miró.  Artigas groeide op omringd door zowel de kunst als de kunstenaars die een revolutie teweegbrachten in de twintigste-eeuwse kunst. Als tiener werd hij Miró’s assistent en verliet enkele jaren later Spanje om te ontsnappen aan het onderdrukkende Franco-regime om te proberen een onafhankelijke artistieke identiteit te vestigen. Na een periode als student aan de Ecole des Beaux Arts in Parijs, raakte hij bevriend met de beeldhouwer Alberto Giacometti en opende hij een keramiekatelier in Parijs, waar hij samenwerkte met Georges Braques en Marc Chagall.
Toen zijn vader te zwak werd om te werken, riep Miró hem terug naar Spanje en een twintigjarig partnerschap volgde. De vruchten van deze samenwerking zijn te zien in grote keramische muurschilderingen en sculpturen over de hele wereld, waaronder keramische muurschilderingen voor Harvard University, UNESCO (Parijs), Foundation Maeght (St. Paul), de Wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka, de luchthaven van Barcelona, de Kunsthaus in Zürich, het Haack Museum (Ludwigshafen), IBM Headquarters (Barcelona) en een keramische muurschildering van 60 meter voor het Palais des Expositions et des Congres de Madrid. Hij en Miró werkten ook samen aan een keramische sculptuur van 22 meter voor een fontein in Barcelona.
Artigas begon halverwege de jaren zestig met het tentoonstellen van zijn eigen kleinere keramische en bronzen sculpturen in Frankrijk en Spanje en begon met het maken van litho's en etsen in 1968. Hij heeft een aantal opdrachten gehad voor grote openbare sculpturen (in brons, keramiek en beton) in Europa , Japan en de VS en heeft shows gehad in veel Europese, Japanse en Amerikaanse galerijen en musea. Een grote overzichtstentoonstelling van zijn werken in alle media werd gehouden in het Tecla Sala Centre Cultural in Barcelona in 1996. Spaightwood Galleries gaf hem zijn eerste Amerikaanse eenmansshow in 1982.
Hij was een gastkunstenaar aan de Universiteit van Wwisconsin-Madison en de Universiteit van Nebraska-Lincoln. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Miro in Barcelona en is directeur van de Fundació Tallers Josep Llorens Artigas in Gallifa, Spanje, die hij in 1989 oprichtte ter nagedachtenis aan zijn vader en om een plek te bieden waar kunstenaars uit alle delen van de wereld naartoe komen om samen te werken voor een periode van maximaal zes maanden.


Ik verzend met DHL. De vermelde verzendkosten zijn inclusief verpakkingsmateriaal; afhankelijk van het item een kartonnen verzendkoker of plat karton (bij kleinere werken).
Aanvullende informatie verzendkosten:
Eveneens 14,00 euro voor de volgende landen binnen de Europese Unie: Frankrijk, Luxemburg, Italië, Spanje en Denemarken.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Oudorp nh, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,50
Naar België € 12,50
Naar Duitsland € 14,00
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Joan Gardy - Artigas 

Frans FransSpaans Spaans Alle items van deze kunstenaar (6)

Geplaatst door  Madison
Lid sinds 2022
172 verkochte items
Alle items van deze verkoper (22)
49.5 cm
64.5 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieOudorp NH,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd2-12-2023 om 16:12
Eindtijd13-12-2023 om 19:06
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken