Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise - Verkocht

Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise kopen? Bied vanaf 40!
Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise kopen? Bied vanaf 40!Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise kopen? Bied vanaf 40!Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise kopen? Bied vanaf 40!Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise kopen? Bied vanaf 40!Joan Gardy Artigas - Tauromachie chinoise kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Joan Gardy Artigas (1938)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1980
Techniek Litho
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 83 x 60.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 26/80
Kleurenlithografie op stevig papier, handgesigneerd en genummerd 26/80 (zie foto 3). 
Formaat afbeelding = formaat papier.
Joan Gardy Artigas (°1938) is de zoon van Josep Llorens Artigas, de favoriete keramist van Picasso en Miró.  Hij groeide op omringd door zowel de kunst als de kunstenaars die een revolutie teweegbrachten in de twintigste-eeuwse kunst. Als tiener werd hij Miró’s assistent en studeerde daarna een periode aan de Ecole des Beaux Arts in Parijs. Hij raakte  bevriend met de beeldhouwer Alberto Giacometti en opende een keramiekatelier in Parijs, waar hij samenwerkte met Georges Braques en Marc Chagall.
Terug in Spanje werkte hij twintig jaar met Miró aan grote muurschilderingen en sculpturen over de hele wereld, waaronder keramische muurschilderingen voor Harvard University, UNESCO (Parijs), Foundation Maeght (St. Paul), de Wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka, de luchthaven van Barcelona, de Kunsthaus in Zürich en IBM Headquarters (Barcelona). Artigas begon halverwege de jaren zestig met het tentoonstellen van zijn eigen kleinere keramische en bronzen sculpturen in Frankrijk en Spanje het maken van litho's en etsen in 1968. Zijn litho’s hebben vaak krachtige kleurvlakken en zijn bijna abstract met een humoristische inslag.
Hij heeft tentoonstellingen gehad in veel Europese, Japanse en Amerikaanse galeries  en musea. Een grote overzichtstentoonstelling van zijn werken in alle media werd gehouden in het Tecla Sala Centre Cultural in Barcelona in 1996. Spaightwood Galleries gaf hem zijn eerste Amerikaanse eenmansshow in 1982.
Hij was een gastkunstenaar aan de Universiteit van Wisconsin-Madison en de Universiteit van Nebraska-Lincoln. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Miró in Barcelona en is directeur van de Fundació Tallers Josep Llorens Artigas in Gallifa, Spanje, die hij in 1989 oprichtte ter nagedachtenis aan zijn vader en om een plek te bieden waar kunstenaars uit alle delen van de wereld naartoe komen om samen te werken voor een periode van maximaal zes maanden.

Ik verzend over het algemeen met DHL. De vermelde verzendkosten zijn inclusief verpakkingsmateriaal; afhankelijk van het item een stevige kartonnen verzendkoker of plat karton (bij kleinere werken).
Bij uitzondering is ophalen mogelijk voor kopers uit de directe omgeving.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,00
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 14,00
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Joan Gardy Artigas (1938) 

Frans FransSpaans Spaans Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  Madison
Lid sinds 2022
195 verkochte items
Alle items van deze verkoper (12)
60.5 cm
83 cm