Johannes Wouterus van Trirum - J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel Spelende kittens

J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kopen? Bied vanaf 395!
J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kopen? Bied vanaf 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kopen? Bied vanaf 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kopen? Bied vanaf 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kopen? Bied vanaf 395!J.W. van Trirum Olieverfschilderij op paneel  Spelende kittens kopen? Bied vanaf 395!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Johannes Wouterus van Trirum (1924-2011)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

J.W. (Jan) van Trirum
Johannes Wouterus ('Jan') van Trirum (kunstschilder) is geboren op 21 februari 1924 te Rotterdam en overleden op 21 september 2011 te Wolphaartsdijk.
Jan van Trirum startte op 13 jarige leeftijd als leerling bij Reclame Atelier Mineur.
Daar werkte hij o.a. mee aan de grote doeken die voor de bioscoop reclame gemaakt werden. Door dit werk kreeg hij een enorme vaardigheid in het snel en raak opzetten van een werkstuk.

Ook bezocht hij naast het werken overdag bij het reclame atelier de avond academie te Rotterdam. Hij kreeg daar o.a. les van de heer Hijboer (vader van Anton Hijboer) en de heer van Oort. Door het uitbreken van de tweede Wereld oorlog kon hij zijn studie aan de academie niet geheel afmaken.

Jan is vooral bekend geworden om zijn schilderijen van jonge katjes. Deze zijn gezocht in zowel binnen- als buitenland. Jan staat in de top 3, naast Cornelis Raaphorst en Henriëtte Ronner-Knip, van beste kattenschilders die Nederland ooit heeft voortgebracht.
Ook schilderde Jan paarden, landschappen en portretten. Daarnaast maakt hij gezichten op Dordrecht en Rotterdam. Ook heeft hij een periode gewerkt aan een serie schilderijen van de Biesbos.

In de jaren 60 maakte hij modern werk in krachtige toets zowel met penseel als met paletmes met o.a. als onderwerp de bouw van de Brienenoord brug. Daarnaast schilderde hij in die tijd portretten. Vooral zijn drie dochters waren toen een geliefd onderwerp. In 1973 verhuist hij naar Zeeland waar hij overleed.

Het paneel is 50 x40 cm en incl lijst 68 x58 cm. het paneel is afkomstig van een goede vriend van schilder en is in uitmuntende staat

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rijnsburg, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd2-9-2017 om 23:54
Eindtijd17-9-2017 om 22:54
Openingsbod € 395
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRijnsburg,  Nederland