Maya Wildevuur - Olieverf op doek: Splash - 1991(zeer groot werk!) - Verkocht

Maya Wildevuur - Olieverf op doek: Splash - 1991(zeer groot werk!) kopen? Bied vanaf 999!
Maya Wildevuur - Olieverf op doek: Splash - 1991(zeer groot werk!) kopen? Bied vanaf 999!Maya Wildevuur - Olieverf op doek: Splash - 1991(zeer groot werk!) kopen? Bied vanaf 999!Maya Wildevuur - Olieverf op doek: Splash - 1991(zeer groot werk!) kopen? Bied vanaf 999!Maya Wildevuur - Olieverf op doek: Splash - 1991(zeer groot werk!) kopen? Bied vanaf 999!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Maya Wildevuur (1944)
TypeSchilderij
Jaartal1991
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen1.20 cm x 2.00 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Olieverf op doek van Maya Wildevuur. Afmetingen doek: H1.20 x b2.00cm. Titel: Splash. Jaar: 1991. Het werk is links onderaan gesigneerd door de kunstenares. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 


Herkomst: Bedrijfscollectie LeasePlan Corporation.

Het werk kan ook worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruitbetaling, is zeer ruim. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand.
Verzending: Het werk kan worden verzonden per koerier(Swift) naar België en Nederland.

Maya Wildevuur (Geboren als Martje Lammigje, Deventer, 24 juli 1944) is een Nederlandse kunstschilderes.
Maya Wildevuur volgde haar opleiding aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Ze woonde eerst enkele jaren in Enschede en werd in de jaren 1980-1985 vooral bekend om haar 'zijdecollages' die door Engelse landschappen waren geïnspireerd. De zijdetechniek die zij in haar eerste werken gebruikte, straalde zowel eenvoud uit alsook complexiteit. Hierdoor kreeg ze grote naamsbekendheid in Nederland en daarbuiten. Later paste ze ook andere technieken toe, maar haar stijl is steeds onmiskenbaar gebleven.
Het werk van Maya Wildevuur kenmerkt zich door het gebruik van sterke contrasterende kleuraccenten, strakke maar soms grillige vormen én emotionaliteit, al is dit laatste in eerste instantie niet altijd evident. De laatste jaren werkt ze met verschillende stijlen en verschillende technieken. Maya Wildevuur schildert vooral bloemen, landschappen, en soms dieren, maar is ook bekend om haar karakteristieke portretten van bekendheden die een heel eigen stijl hebben. Ze maakte o.a. een schilderij van Willem-Alexander der Nederlanden en Prinses Máxima, maar bijvoorbeeld ook van Paul van Vliet en van andere bekende Nederlanders.
Met alle nuances, tussen grijs, groen en blauw, verbeelden de collages van Maya Wildevuur landschappen en gebeurtenissen. Een enorm boeket dat ze cadeau kreeg bij de eerste opening van haar galerie werd de aanzet tot een aquarel, en langzaam begonnen de zijdecollages plaats te maken voor de doeken.
Sinds 1984 woont ze in het noorden van het land. In 1984 opende ze de galerie Maya Wildevuur in Hooghalen. Sinds 1992 woont ze in de Ennemaborg in Midwolda, provincie Groningen.

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd17-3-2023 om 12:35
Eindtijd27-3-2023 om 19:18
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.