Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. - Verkocht

Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!
Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!Peter de Rijcke - Ets, landweg met boerderij. kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter de Rijcke (1945)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1978
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen17 x 25 cm (h x b)
Incl. lijst32 x 42 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage18-20


Peter de Rijcke, geboren 1 januari 1945 in Zeist, schilder, graficus, etser, fotograaf en schrijver.
Opleiding: Gerrit Rietveld Academie Amsterdam (1965-1970) en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten Amsterdam (1 jaar modeltekenen).
Onderwerpen: landschappen, stads- en havengezichten en portretten.
In 1967 kreeg hij een eerste tentoonstelling in zijn toenmalige woonplaats Zaandam en in 1969 debuteerde hij in de Amsterdamse galerie Sergej.
Sinds 1972 woont en werkt hij in Hoorn, waar hij een figuratieve schilderstijl ontwikkelde met onderwerpen als landschappen, stads- en havengezichten en portretten.
Tot 1977 werkte Peter de Rijcke part time bij het Dagblad voor West-Friesland, voor welke krant hij beeldende kunst- en theaterrecensies schreef en politieke cartoons tekende. Hij nam in die tijd ook het initiatief tot het opzetten van atelierhuisvesting in Hoorn en was betrokken bij de oprichting van de Kunstuitleen West-Friesland in 1975 en de Kunstenaarsvereniging in Hoorn in 1979.
Peter de Rijcke is lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders, het Kunstenaars Centrum Bergen en de Kunstenaars Vereniging Hoorn en Omstreken.
Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland, o.a. het C.J. Tung Maritime Museum Shanghai (China), het Jiangnan Museum of Art in Wuxi (China), Snug Harbor Cultural Center NYC (USA), de Mystic Maritime Gallery (USA), de Kunsthalle Wilhelmshaven (BRD), de Scheepvaartmusea te Amsterdam en Rotterdam, de Pulchri Studio in Den Haag, het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen en het Westfries Museum Hoorn. Verder schreef hij boeken over de beeldhouwer Truus Menger, de kunstenaar Ton van Kesteren en de ontwerper J.C. Stoffels.
Literatuur: Scheen 1969-1970 , Supplement; Jacobs 1993 , vol. 2, p. 289.
Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,95
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 16,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter de Rijcke (1945) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1926 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
42 cm
32 cm
25 cm
17 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd19-11-2022 om 0:28
Eindtijd28-11-2022 om 20:24
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken