Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd

Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!
Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!Peter van den Braken - Omstreeks 1950 -expressionistisch olieverf- zonnige herfstdag - gesigneerd kopen? Bied vanaf 190!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter van den Braken (1896-1979)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlExpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst70 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Pasteus ("dik in de verf") expressionistisch olieverfschilderij van de Brabantse kunstenaar Peter van den Braken met een voorstelling van boerderij met kippen en bomen in herfstkleuren onder een  staalblauwe winterlucht.  Het werk is linksonder door de kunstenaar met de achterkant van zijn penseel in de olieverf geschreven. Het schilderij en de  fraaie lijst als geheel in goede staat.

  • Van den Braken (Eindhoven 1896 -1979) was een bewonderaar van Vincent van Gogh. De basis van het schilderen leerde hij van Jan Kruysen. Hij leerde zichzelf echter veel van de schildertechnieken. Naast aquarellen en houtsneden schilderde Peter van den Braken als een bezetene.
  • Op twaalfjarige leeftijd besloot hij Brabant te verlaten om de wereld rond te reizen naar onder meer Brussel, Kortenhoef, Parijs, Londen en Rome. Een succesvolle tentoonstelling in Scheveningen in 1922 was het begin van een lange reeks tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zijn pasteuze schilderijen zijn emotioneel opgebouwd uit kleur, compositie, lijnen en verhoudingen zijn secundair. Zonder aarzelen creëert hij vakkundig zijn werk, dat soms fors en onstuimig is. Dit maakt ze tot expressionistisch-impressionistische weergaven. Antoon Coolen zal zo'n tien jaar lang de meeste van zijn tentoonstellingen inleiden omdat de sfeer van de schilderijen aansluit bij zijn eigen literaire werk.
  • Later in zijn leven werkte hij enige tijd in Noord-Amerika, Canada en Mexico-Stad. Terug in Nederland werkte hij in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven en ten slotte in Sterksel waar een heel centrum naar hem is vernoemd. Dit centrum ging echter failliet in 2020. Hij schilderde voornamelijk landschappen (dorpsgezichten, stadsgezichten en havengezichten) en stillevens, gebaseerd op zijn geheugen en schetsen. Het impulsieve, temperamentvolle en rusteloze karakter van de schilder zorgt ervoor dat zijn werk van wisselende kwaliteit is. Hoewel hij een bekend kunstenaar was, heeft hij ondanks zijn eerlijke kunstenaarschap niet altijd de waardering gekregen die hij verdient.



Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00
Wereldwijd € 75,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd15-4-2024 om 21:43
Eindtijd21-4-2024 om 22:19
Openingsbod € 190
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland