Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst - Verkocht

Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Pieter Vermeulen - z.t. | Gemengde techniek - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Pieter Vermeulen (1949)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1995
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 65 cm (h x b)
Incl. lijst73 x 86.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Kenmerkend abstract schilderij van Pieter Vermeulen (1949)
Gemengde techniek op (geschept) papier, o.a. gouache en potlood.
Jaar: 1995
Oplage: unica
Met de hand gesigneerd, in potlood, midden onder
Het blad verkeert in goede staat en is bevestigd op een kartonnen ondergrond
Ingelijst met dubbel passe-partout in grote zwarte houten lijst. Alles is 'zwaar' uitgevoerd
Let op: Glasplaat ontbreekt. Passe-partout is aan de rechterzijde wat beschadigd, zie foto's. 
Zwarte houten lijst eveneens voorzien van enkele krassen en gebruikssporen.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.  Door verschillende belichting wijkt de kleurstelling op de foto's van elkaar af.
Oorspronkelijke waarde: € 975,-

Over de kunstenaar:
Pieter Vermeulen (1949) volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Sinds 1977 is hij full time kunstenaar, inmiddels is zijn naam gevestigd in kringen van kenners. Hij exposeerde reeds vele malen in binnen- en buitenland. Ook nam hij deel aan diverse kunstmanifestaties, was lid van de aankoopcommissie Beeldende Kunst van de gemeente Ede en werkte mee aan de Kunstagenda. Hij is lid van het G.B.K.
Vermeulen woont en werkt aan de rand van de bossen in Bennekom, maar een regelmatig verblijf in de Spaanse natuur heeft een onmiskenbare invloed op zijn werk. 

Pieter hanteert in zijn werk twee uitgangspunten: abstracte begrippen zoals verlangen, verwarring, liefde, bekentenissen, met daarnaast figuratieve elementen.  
Door kleur, vorm en techniek maakt hij de uitgangspunten op een vertaalde manier zichtbaar. 
De ambivalente verhouding van het herkenbare met het abstracte wordt door hem opnieuw beleefd en deze elementen lopen in zijn schilderijen door elkaar.
bron: www.pietervermeulen.nl

Voor hem is een schilderij, dat gaat over een verlangen, verwarring of de liefde, als een gedicht, een verhaal.Beeldelementen als: ritme, kleur en herhaling refereren aan de poëzie. Een schilderij dat gaat over een verlangen, verwarring, de liefde is voor mij een gedicht. Twee uitspraken van hem zijn: “Schilderen is mezelf dwingen te stoppen" en “het telkens opnieuw gebruiken van eenzelfde kleur is geen gemakzucht, maar een er naartoe gezogen worden, nog niet klaar zijn met de zeggingskracht ervan."
bron: www.kunst.nl
Conditie
ConditieGoed
Het blad verkeert in prima staat, met golving en kreuk langs de randen van het blad en in twee hoeken van het passe-partout. Passe-partout en lijst zijn op een paar plekken iets beschadigd. Zie foto's.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 28,50
Naar Duitsland € 28,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Pieter Vermeulen (1949) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
86.5 cm
73 cm
65 cm
50 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd5-7-2022 om 6:56
Eindtijd17-7-2022 om 19:49
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken