Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout - Verkocht

Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!
Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!Tjeerd Bottema - Grote potloodgesigneerde Ets "schaapskooi te Ede" in passe partout kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Tjeerd Bottema (1884-1978)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen35 x 51 cm (h x b)
Incl. lijst53 x 68 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Karakteristieke Ets en aquatint van de Friese kunstschilder en graficus Tjeerd (Tsjeard) Bottema (1884-1978). De Ets verkeert in redelijk goede staat, het papier maakt een wat beduimelde indruk. Rechtsonder met potlood gesigneerd. Afmetingen Ets bedragen 35 x 50cm (HxB). In passe partout 50 x 70cm.

  • Bottema was leerling op achtereenvolgens de Industrieschool van de Maatschappij voor den Werkenden Stand, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. Hij was onder meer een leerling van August Allebé, Antoon Derkinderen, George Sturm en Nicolaas van der Waay.
    Hij won in 1907 de Prix de Rome en kon daardoor, na zijn afstuderen aan de rijksacademie, diverse kunstreizen maken naar onder meer Italië, Spanje, Marokko, Frankrijk, Engeland en België. Van 1911 tot 1919 was hij werkzaam te Laren. Daarna vestigde hij zich in Katwijk aan Zee, waar hij tot zijn overlijden in 1978 is blijven wonen.
    Bottema was tevens reclametekenaar en illustrator. Als reclame-ontwerper ontwierp hij het logo van RVS, de man met de hoge hoed en wandelstok met de vrouw onder een parasol.  Een door hem gemaakte tekening van een zwerver inspireerde de schrijver John Henri uit den Bogaard tot de creatie van de TV-figuur Swiebertje.
    Het Katwijks Museum kent op de eerste etage de Bottemazaal, die naar Tjeerd Bottema is genoemd. Door zijn legaat kon in 1983 het Katwijks Museum in het voormalige redershuis ingericht en geopend worden. In deze zaal zijn, ook in wisselende samenstelling, werken te zien van Tjeerd Bottema, zijn broer Tjerk Bottema, zijn vrouw Cornelia van Amstel en hun dochters Hil Bottema en Johanna Bottema
Conditie
ConditieGoed
papier wat beduimeld - kleuren nog mooi. In passe partout - niet ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00
Wereldwijd € 75,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd15-10-2023 om 15:39
Eindtijd22-10-2023 om 22:17
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken