Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade - Verkocht

Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!
Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!Wim van Aken - Aquarel - Sinistere Maskerade kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Wim van Aken (1933)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Jaartal 1974
Techniek Aquarel
Drager Papier
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Figuren
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 32 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst 36 x 44 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Zeer goede Aquarel   "Sinistere Maskerade"     

uit 1974   van  Wim van Aken  [1933- ]

============================================
Met goede houten lijst met glas, in zeer verzorgde staat

Afmetingen  =   met lijst = 36 x 44 cm   , aquarel = 32 x 40 cm
-------------------------------------------------------------------------------
Van Aken werd geboren in Amsterdam en verbleef tot na de Tweede Wereldoorlog in Batavia in Nederlands Indië. Als gevangene in een Jappenkamp gebruikte hij haren van zijn broer om penselen te maken. Terug in Nederland woonde hij in Halfweg (Haarlemmerliede en Spaarnwoude) en na 1996 in Naarden. In 2014 verhuisde hij daar van de Jan Steenstraat naar een verzorgingstehuis in Huizen.
In de zestiger jaren maakte hij studiereizen naar Italië, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië. Van Aken werd beïnvloed door de klassieke Griekse oudheid en de Romeinse cultuur. Van Aken werkte veel met aquarel en sepia en gebruikte etstechnieken en lithografie. Onderwerpen waren gebouwen, landschappen, vrouwelijk naakt en architectuurelementen. Hij schilderde figuren in stillevens, stadsgezichten en interieurs. Zijn impressionistische en abstraherende werk voerde hij uit in mozaïeken, portretten en schilderijen in olieverf op doek. Hij signeerde meestal met 'W. van Aken'.
Al jong werd hij geïnspireerd door oude meesters als Rembrandt en Leonardo da Vinci. Toen hij dertien jaar oud was maakte hij al stillevens in de renaissancestijl. Van 1950-1952 bezocht hij het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam. Daarna bezocht hij de Gooise Academie in Hilversum. Van 1955 tot 1959 bezocht hij de Academie van beeldende kunsten in Den Haag. Een van zijn docenten was Paul Citroen. Van 1960-1962 kreeg hij les aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.
Wim van Aken was lid van de Kulturele Raad Noord-Holland in IJmuiden en de Gooise Schilders Vereniging en de Vereeniging van Beeldende Kunstenaars Laren-Blaricum

========================================================

VERZENDKOSTEN   =   NEDERLAND  =  7,95 euro , 

BELGIE =  WORD ALLEEN AANGETEKEND  VERSTUURD  = 24,50 euro


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Etten-leur, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 7,95
Naar België € 24,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .