Anton Martineau (1926-2017)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Anton Martineau
Anton Martineau (1926-2017)

Anton Martineau (1926-2017)

Kunstenaar

Anton MARTINEAU (Amsterdam 1926 - Amsterdam 2017)

Anton Martineau (1926-2017): Nederlandse Kunstenaar en Meester van Kleurrijk Realisme

Anton Martineau, geboren in 1926 en overleden in 2017, was een vooraanstaande Nederlandse kunstenaar die bekend stond om zijn levendige en kleurrijke realistische schilderijen. Met een unieke vermenging van technische vaardigheid en emotionele diepgang, creëerde Martineau een oeuvre dat een blijvende indruk heeft achtergelaten op de kunstwereld.

Zijn werk varieerde van landschappen en stadsgezichten tot intieme portretten en stillevens. Martineau's meesterschap over het spel van licht en schaduw, evenals zijn uitbundige kleurgebruik, gaven zijn schilderijen een onderscheidende visuele aantrekkingskracht. Zijn schilderijen stralen een gevoel van leven en vreugde uit, waardoor ze een tijdloze en universele aantrekkingskracht hebben.

Martineau's realisme ging verder dan alleen het weergeven van de fysieke aspecten van zijn onderwerpen. Hij was in staat om de innerlijke gevoelens en emoties van zijn modellen vast te leggen, waardoor zijn schilderijen een diepere betekenis kregen en een connectie met de kijkers tot stand brachten.

Met exposities in prominente kunstgalerijen en musea over de hele wereld, werd Anton Martineau internationaal erkend voor zijn bijdragen aan de kunstgeschiedenis. Zijn werk inspireerde zowel collega-kunstenaars als kunstliefhebbers, en zijn vermogen om het alledaagse te verheffen tot kunst maakte hem een meester in zijn vakgebied.

De erfenis van Anton Martineau leeft voort in zijn kunstwerken, die blijven inspireren en genieten van bewondering van kunstliefhebbers en kenners wereldwijd. Zijn vermogen om emotie vast te leggen in levendige kleuren en verfijnde details maakt hem tot een gedenkwaardige figuur in de wereld van het realisme.

Aangeboden items
6
Verkochte items
351
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Anton Martineau - Zonder titel - collage gemengde techniek kopen? Bied vanaf 690!
Anton Martineau (1926-2017) Nederlands Zonder titel - collage gemengde techniek
TechniekCollage
Afmetingen103 x 83 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 690
Bied mee Bied mee
Anton Martineau - "POETRY OF A DUAL TALENT" kopen? Bied vanaf 39!
Anton Martineau (1926-2017) Nederlands "POETRY OF A DUAL TALENT"
TechniekZeefdruk
Afmetingen46 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 39
Bied mee Bied mee
Anton Martineau - Tango (complete portfolio) kopen? Bied vanaf 195!
Anton Martineau (1926-2017) Nederlands Tango (complete portfolio)
TechniekLitho
Afmetingen50.5 x 66 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 195
Bied mee Bied mee
Anton Martineau - Pentekening in genummerd en gesigneerd boek kopen? Bied vanaf 75!
Anton Martineau (1926-2017) Nederlands Pentekening in genummerd en gesigneerd boek
TechniekSoftcover
Afmetingen29 x 23 cm (h x b)
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Anton Martineau - Onbekend kopen? Bied vanaf 799!
Anton Martineau (1926-2017) Nederlands Onbekend
TechniekOlieverf
Afmetingen111 x 94 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 799
Bied mee Bied mee
Anton Martineau - Litho: kopen? Bied vanaf 45!
Anton Martineau (1926-2017) Nederlands Litho:
TechniekLitho
Afmetingen46.5 x 76.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Anton Martineau

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Anton Martineau? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Anton Martineau. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Anton Martineau en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Anton Martineau te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Anton Martineau!

Volg het aanbod kunst van Anton Martineau te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Anton Martineau te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Anton Martineau instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Anton Martineau kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Anton Martineau!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Anton Martineau kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Anton Martineau en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Anton Martineau via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Anton Martineau of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Anton Martineau?

Kunst kopen van Anton Martineau begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Anton Martineau, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Anton Martineau. Om meer kans te maken om de Anton Martineau te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Anton Martineau! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.