Arabia (1873)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Arabia
Arabia (1873)

Arabia (1873)

Fabrikant

Arabia

In 1873 werd de Finse fabriek Arabia opgericht door Röstrand en in 1874 werd de productie van aardewerk en tafelwaren gestart. In 1882 werd het eerste met motieven gedecoreerde servies ontworpen met de naam Helsingfors. In 1885 werd de bedrijfsnaam Arabia Aktiefabrik geïntroduceerd en in 1893 werd Gustav Herlitz van Rörstrand direteur. Rond 1900 kreeg het oeuvre van Arabia steeds meer vorm met betegelde fornuizen, vazen en tafelwaren en er werden ook meet patriottistische thema’s verwerkt in de ontwerpen. De Eerste Wereldoorlog leidde tot de verkoop van Rörstrand’s kapitaal, toch kon Arabia groeien dankzij de onafhankelijkheid van Finland. Na de oorlog werd Arabia vanwege concurrentie door internationale import verkocht aan de Duitse Arnhold Groep. Uiteindelijk keerde Arabia vanaf 1927 terug naar Fins eigendom.

In 1932 werd Kurt Ekholm artistiek leider van Arabia en zette een speciale kunstafdeling op. Arabia werd een pionier op het gebied van rationele productieprocessen. Ondanks de oorlog groeide het bedrijf, ook al waren er financiële tegenslagen. Daarom bood Wärtsilä financiële steun en werd Arabia uiteindelijk hun eigendom. In de jaren vijftig, zestig en zeventig werden de baktechnieken gemoderniseerd, ook werd zeefdrukken toegepast voor het decoreren van objecten, geautomatiseerde maltechnieken voor mokken werden geïntroduceerd en twee nieuwe hoogovens werden toegevoegd. In 1990 werd Arabia eigendom van de Hackman Groep. In deze periode werd ook de Moemin collectie naar de boeken van Tove Jansson gelanceerd.

Aangeboden items
0
Verkochte items
9
Nationaliteit
Fins Fins  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Arabia (1873) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Arabia (1873) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Design kopen van Arabia

Wilt u graag design kopen van Arabia? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Arabia. Betaalbare en exclusieve design van Arabia en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Arabia te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Arabia te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Arabia te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Arabia instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Arabia design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Arabia!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Arabia kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Arabia en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Arabia via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Arabia of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Arabia?

Design kopen van Arabia begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Arabia, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Arabia. Om meer kans te maken om het designobject van Arabia te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Arabia! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.