Gerard Leonard van den Eerenbeemt (1936-2011)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gerard Leonard van den Eerenbeemt
Gerard Leonard van den Eerenbeemt (1936-2011)

Gerard Leonard van den Eerenbeemt (1936-2011)

Kunstenaar

Gérard Leonard van den EERENBEEMT (Venlo 1936 - ?? 2011)

Schilder, graficus, beeldhouwer

Opleiding: In de periode 1956-1958 volgde Gérard Leonard van den Eerenbeemt zijn opleiding aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij heeft daarna een paar seizoenen les gegeven aan zowel de kunstacademie in Kampen, Amersfoort en aan de postacademische Ateliers 63.

Van den Eerenbeemt heeft een grote staat van dienst als kunstenaar. Zijn stijl is even aards als po_tisch, brengt de gedachte altijd verder dan de voorstelling of anekdote. G_rard Leonard van den Eerenbeemt, was mede-oprichter van Raam 75 en de Ijmuiderkring.Hij publiceerde gedichtbundels en had meerdere sculptuuropdrachten. Samen met Gerrit Kouwenaar maakte hij de grafiekmap "Zonder kleuren" in 1962. Van den Eerenbeemt deed in 1965 voor de opera "Labyrinth" van Peter Schat het decor- en kostuumontwerp. In 1992 maakte Van den Eerenbeemt een reis door India, hier maakte hij schetsen en krabbels, die hij een jaar later verwerkt tot grote monumentale was- pigment schilderijen. In 2000 vertrekt Van den Eerenbeemt naar de Champagnestreek in Frankrijk. Hier heeft hij tot zijn dood gewoont en gewerkt.

Exposities en prijzen:

Van den Eerenbeemt wint zowel in 1959 als in 1960 de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. In 1959 exposeerde hij op de Biennale van Parijs.Zijn werk is vertegenwoordigd in de bedrijfscollecties AMC Brummelkamp Galerie en AMC vitrines, Amsterdam en Kunstcollectie KPN Den Haag.

Aangeboden items
4
Verkochte items
52
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Gerard Leonard van den Eerenbeemt - gesigneerde litho kopen? Bied vanaf 50!
Gerard Leonard van den Eerenbeemt (1936-2011) Nederlands gesigneerde litho
TechniekLitho
Afmetingen65 x 50.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Gerard Leonard van den Eerenbeemt - gesigneerde litho - Woodo0 kopen? Bied vanaf 50!
Gerard Leonard van den Eerenbeemt (1936-2011) Nederlands gesigneerde litho - Woodo0
TechniekLitho
Afmetingen62.5 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Gerard Leonard van den Eerenbeemt - Veelzijdig kunstenaar -Raam75- E.A. ETS - 1961 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!
Gerard Leonard van den Eerenbeemt (1936-2011) Nederlands Veelzijdig kunstenaar -Raam75- E.A. ETS - 1961 - potloodgesigneerd
TechniekEts
Afmetingen13 x 26 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee
Gerard Leonard van den Eerenbeemt - Meester-Graficus -1962 - - GROTE e.a. ETS - "wij weten alles van steen af" " kopen? Bied vanaf 30!
Gerard Leonard van den Eerenbeemt (1936-2011) Nederlands Meester-Graficus -1962 - - GROTE e.a. ETS - "wij weten alles van steen af" "
TechniekEts
Afmetingen40 x 27 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Gerard Leonard van den Eerenbeemt

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerard Leonard van den Eerenbeemt? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerard Leonard van den Eerenbeemt. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerard Leonard van den Eerenbeemt en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerard Leonard van den Eerenbeemt te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerard Leonard van den Eerenbeemt!

Volg het aanbod kunst van Gerard Leonard van den Eerenbeemt te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerard Leonard van den Eerenbeemt te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerard Leonard van den Eerenbeemt instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerard Leonard van den Eerenbeemt kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerard Leonard van den Eerenbeemt!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerard Leonard van den Eerenbeemt kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerard Leonard van den Eerenbeemt en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerard Leonard van den Eerenbeemt via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerard Leonard van den Eerenbeemt of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerard Leonard van den Eerenbeemt?

Kunst kopen van Gerard Leonard van den Eerenbeemt begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerard Leonard van den Eerenbeemt, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerard Leonard van den Eerenbeemt. Om meer kans te maken om de Gerard Leonard van den Eerenbeemt te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerard Leonard van den Eerenbeemt! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.