Gerrit Benner (1897-1981)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gerrit Benner
Gerrit Benner (1897-1981)

Gerrit Benner (1897-1981)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Tekenaar

Gerrit BENNER (Leeuwarden 1897 - Nijemirdum 1981)

Schilder, tekenaar, lithograaf en glaskunstenaar

Gerrit Benner (1897-1981): Nederlandse Kunstenaar en Pionier in Abstracte Kunst

Gerrit Benner, geboren in 1897 en overleden in 1981, was een toonaangevende Nederlandse kunstenaar die bekendheid verwierf voor zijn bijdragen aan de abstracte kunst. Zijn unieke interpretatie van landschappen en zijn innovatieve experimenten met kleur en vorm maakten hem een pionier binnen de moderne kunstbeweging.

Benner's werk omvatte een breed scala aan stijlen en onderwerpen, maar het was vooral zijn overgang naar abstractie die hem onderscheidde. Zijn schilderijen en aquarellen vertoonden een opmerkelijke vrijheid in het gebruik van kleuren en vormen, waardoor hij een unieke visuele taal creëerde die de grenzen van traditionele representatie doorbrak.

Een van Benner's meest iconische elementen was zijn vermogen om emotionele resonantie te bereiken door middel van eenvoudige en toch krachtige composities. Zijn kunstwerken hadden vaak een poëtische kwaliteit, waarbij hij de natuur en zijn omgeving vereenvoudigde tot essentiële vormen en lijnen.

Gedurende zijn carrière exposeerde Gerrit Benner in prestigieuze galeries en nam hij deel aan invloedrijke kunsttentoonstellingen. Zijn werk werd gekoesterd om zijn vermogen om visuele en emotionele diepgang te combineren, en zijn bijdragen aan de Nederlandse kunstscene blijven van onschatbare waarde.

De artistieke nalatenschap van Gerrit Benner blijft een inspiratiebron voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Zijn innovatieve benadering van abstractie en zijn vermogen om de ziel van het landschap vast te leggen, hebben hem een blijvende plaats gegeven in de kunstgeschiedenis. Zijn kunstwerken blijven spreken tot de verbeelding van hen die op zoek zijn naar de kracht van visuele expressie.

Aangeboden items
0
Verkochte items
15
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Gerrit Benner (1897-1981) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 15 items van Gerrit Benner (1897-1981) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 109 mensen die Gerrit Benner (1897-1981) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Gerrit Benner

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerrit Benner? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerrit Benner. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerrit Benner en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerrit Benner te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerrit Benner!

Volg het aanbod kunst van Gerrit Benner te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerrit Benner te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerrit Benner instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerrit Benner kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerrit Benner!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerrit Benner kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerrit Benner en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerrit Benner via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerrit Benner of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerrit Benner?

Kunst kopen van Gerrit Benner begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerrit Benner, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerrit Benner. Om meer kans te maken om de Gerrit Benner te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerrit Benner! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.