Hans Vredegoor (1953)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hans Vredegoor
Hans Vredegoor (1953)

Hans Vredegoor (1953)

Kunstenaar

Hans VREDEGOOR (Deventer 1953)

Graficus

Opleiding:

Hans Vredegoor volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem.

Woont en werkt in Arnhem.

De etsen van Hans Vredegoor hebben een sterke, esthetische uitstraling. Heldere kleurvlakken die op een bijna schilderachtige manier in elkaar overlopen vormen met krachtige, beweeglijke lijnen een dynamische, abstracte compositie. De kleur en vorm roepen een duidelijke spanning op; een spanning die ontstaat doordat de kunstenaar, zoals hij zelf zegt, de grens onderzoekt tussen 'wat is en wat gaat komen'. Dit specifieke moment vindt hij door zowel in de uitvoering als inhoudelijk tegenstellingen te toetsen, zonder de eenheid van het totaalbeeld uit het oog te verliezen. Door tegenpolen met elkaar te confronteren wordt een bepaalde beweeglijkheid opgeroepen, een vitaliteit die echter wel in toom wordt gehouden. Hans Vredegoor typeert deze dynamische rust als een 'balans die net in evenwicht is gekomen en op het punt staat door te slaan'. Dit spannende evenwicht tussen twee polen, waarbij hij zich veelal baseert op begrippen als controle en zekerheid tegenover toeval en vrijheid, keert steeds terug. Het werkt heel concreet wanneer in de abstracte voorstelling een aanzet tot figuratie te ontdekken valt. Ook in lijn-, kleur- en vormbehandeling heeft het contrast een dynamische werking: beweging en rust, rood en groen of open tegenover dicht.

Exposities en prijzen:

Grafiek Nu 3 - Singer Museum Laren NH Galerie Aan de Kippelijn Lunteren Galerie Grafiker Haarlem

Aangeboden items
3
Verkochte items
267
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hans Vredegoor - Het Voorgevoel kopen? Bied vanaf 200!
Hans Vredegoor (1953) Nederlands Het Voorgevoel
TechniekZeefdruk
Afmetingen87 cm x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 200
Bied mee Bied mee
Hans Vredegoor - zonder titel kopen? Bied vanaf 65!
Hans Vredegoor (1953) Nederlands zonder titel
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen50 cm x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 65
Bied mee Bied mee
Hans Vredegoor - Ets, Zonder titel (drieluik) - Ingelijst kopen? Bied vanaf 50!
Hans Vredegoor (1953) Nederlands Ets, Zonder titel (drieluik) - Ingelijst
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen83 cm x 118 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hans Vredegoor

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans Vredegoor? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans Vredegoor. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans Vredegoor en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans Vredegoor te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans Vredegoor!

Volg het aanbod kunst van Hans Vredegoor te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans Vredegoor te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans Vredegoor instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans Vredegoor kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans Vredegoor!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans Vredegoor kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans Vredegoor en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans Vredegoor via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans Vredegoor of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans Vredegoor?

Kunst kopen van Hans Vredegoor begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans Vredegoor, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans Vredegoor. Om meer kans te maken om de Hans Vredegoor te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans Vredegoor! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.