Hugo Claus (1929-2008)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Auteur
  6. >
  7. Hugo Claus
Hugo Claus (1929-2008)

Hugo Claus (1929-2008)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Hugo CLAUS (Brugge 1929 - Antwerpen 2008).

Opleiding: Hugo Claus was betrokken bij CoBrA, waarvan hij in 1950 lid werd. Uit die periode dateren enkele expressionisitische gouaches. Claus nam deel aan enkele kleine CoBrA-tentoonstellingen. Belgi_

Het aandeel van Hugo Claus in de beweging was niet groot en naar eigen zeggen gebaseerd op de vriendschappen die hij met diverse leden onderhield, wat bijvoorbeeld blijkt uit het feit dat Pierre Alechinsky in 1949 zijn boek 'Zonder vorm van proces' illustreerde. Bovendien bracht Asger Jorn een wandschildering aan in zijn huis in Gent en assisteerde Christian Dotremont hem bij het maken van veel peinture-mots.Als beeldend kunstenaar exposeerde Hugo Claus in tal van landen. Zijn werk,vaak licht spottend van aard, is alom zeer geliefd. In 1988 publiceerde hij de roman 'Een zachte vernieling', waarin hij met ironie terugblikt op het begin van de jaren vijftig en de CoBrA-tijd.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: CoBrA

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: CoBrA

Exposities en prijzen:

Zijn werken bevinden zich in vele musea in Belgie en Nederland, maar ook ver daar buiten.

Door: Arthur Brouwers>

Aangeboden items
4
Verkochte items
131
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
filters
Hugo Claus - Cobra-compositie kopen? Bied vanaf 95!
Hugo Claus (1929-2008) Belgisch Cobra-compositie
TechniekZeefdruk
Afmetingen47 x 58 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 95
Bied mee Bied mee
Hugo Claus - 1951-54 kopen? Bied vanaf 40!
Hugo Claus (1929-2008) Belgisch 1951-54
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
Afmetingen40 x 30 cm (h x b)
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee
Hugo Claus - Hugo Claus en Camille d'Havé - Emblemata - etsen bij gedichten kopen? Bied vanaf 150!
Hugo Claus (1929-2008) Belgisch Hugo Claus en Camille d'Havé - Emblemata - etsen bij gedichten
TechniekEts
Afmetingen67 x 52 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hugo Claus

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hugo Claus? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hugo Claus. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hugo Claus en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hugo Claus te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hugo Claus!

Volg het aanbod kunst van Hugo Claus te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hugo Claus te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hugo Claus instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hugo Claus kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hugo Claus!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hugo Claus kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hugo Claus en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hugo Claus via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hugo Claus of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hugo Claus?

Kunst kopen van Hugo Claus begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hugo Claus, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hugo Claus. Om meer kans te maken om de Hugo Claus te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hugo Claus! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.