Karel Colnot (1921-1996)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Karel Colnot
Karel Colnot (1921-1996)

Karel Colnot (1921-1996)

Karel Marinus Hendrikus COLNOT (Bergen, Noord-Holland, 2 september 1921 aldaar, 31 maart 1996) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar, etser, lithograaf, graveur, beeldhouwer, aquarellist en wandschilder.Hij was een zoon van de kunstschilder Arnout Colnot, waarvan hij een tijdje lessen kreeg. Buiten een aantal buitenlandse reizen werkte hij voornamelijk in Bergen NH. Zijn vroege werk behoort tot de Bergense School.De kunstenaar Otto de Kat schreef dat uit Karel Colnot een verdienstelijk schilder zou kunnen groeien ofschoon zijn vader daar wel anders over dacht. Als je Karel Colnot naar zijn ontwikkeling als schilder vroeg dan zei hij; Ach, je weet hoe dat gaat. Je bent een beetje aan het schilderen en dan komt Dirk Klomp langs en die vraagt kijkt je vader er wel eens naar? Daarna is die zelfde Dirk Klomp naar mijn vader gegaan en heeft hem gezegd: Zeg Nout je mag je wel eens om je zoon bekommeren.Omstreeks 1960 verliet Karel Colnot de stijl van de Bergense School. Hij ging meer werken in de stijl van de Franse schilder C_zanne.

Aangeboden items
1
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Karel Colnot - Stilleven vaas met bloemen Bergense school expressionisme kopen? Bied vanaf 450!
Karel Colnot (1921-1996) Nederlands Stilleven vaas met bloemen Bergense school expressionisme
Techniek Olieverf
Afmetingen 58 x 48 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Paneel
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 450
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Karel Colnot

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Karel Colnot? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Karel Colnot. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Karel Colnot en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Karel Colnot te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Karel Colnot!

Volg het aanbod kunst van Karel Colnot te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Karel Colnot te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Karel Colnot instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Karel Colnot kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Karel Colnot!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Karel Colnot kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Karel Colnot en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Karel Colnot via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Karel Colnot of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Karel Colnot?

Kunst kopen van Karel Colnot begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Karel Colnot, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Karel Colnot. Om meer kans te maken om de Karel Colnot te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Karel Colnot! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.