Matthieu Wiegman (1886-1971)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Matthieu Wiegman
Matthieu Wiegman (1886-1971)

Matthieu Wiegman (1886-1971)

Kunstschilder, Tekenaar

Mattheus Johannes Maria (Matthieu) Wiegman (Zwolle, 31 mei 1886 ? Bergen (Noord-Holland), 5 april 1971)[1] was een Nederlandse kunstenaar. Hij was kunstschilder, tekenaar, wandschilder en glazenier, ook zijn van zijn hand affiches en boekbanden bekend.

Wiegman bezocht de Ambachtsschool in Alkmaar. Hij kwam in 1911 in Bergen aan, toen hij zijn studie tussen 1905 en 1909 aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam had voltooid. Hij was samen met Leo Gestel en Arnout Colnot een van de belangrijkste figuren binnen de Bergense School. Hij had veel bewondering voor het werk van Paul C_zanne.In 1909 maakte hij de opzet van zijn eerste religieuze schilderij, de prediking van Sint-Willibrordus. Tijdens zijn loopbaan maakte hij vele religieuze voorstellingen. De Bergense schilders wezen hem op de nieuwe mogelijkheden. Wiegman deed er naar hartenlust aan mee. Hij stortte zich vooral in het luministische werk. Hij trok ook regelmatig naar Frankrijk om daar te werken. Hij was lid van de Hollandse Kunstenaarskring. In 1918 werd hij op 32-jarige leeftijd gepolst voor het hoogleraarschap aan de Amsterdamse Akademie.Allengs gaat het optimistische element in het werk van Wiegman steeds meer overheersen, tot in de laatste 20 jaar van zijn leven, waarin hij de felste en hardste kleuren gebruikt, kleuren die zeer ongewoon zijn. Belangrijk voor het werk van Wiegman waren zijn stillevens ge_nspireerd door zijn vriend De Zarate. Het liefst gebruikte Wiegman de te schilderen objecten voor vulling van de achtergrond.

Aangeboden items
2
Verkochte items
46
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Matthieu Wiegman - Fontaines des mers Parijs kopen? Bied vanaf 325!
Matthieu Wiegman (1886-1971) Nederlands Fontaines des mers Parijs
TechniekAquarel
Afmetingen74 x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 325
Bied mee Bied mee
Matthieu Wiegman - Boerderij in Fleury kopen? Bied vanaf 150!
Matthieu Wiegman (1886-1971) Nederlands Boerderij in Fleury
TechniekLitho
Afmetingen26 x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Matthieu Wiegman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Matthieu Wiegman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Matthieu Wiegman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Matthieu Wiegman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Matthieu Wiegman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Matthieu Wiegman!

Volg het aanbod kunst van Matthieu Wiegman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Matthieu Wiegman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Matthieu Wiegman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Matthieu Wiegman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Matthieu Wiegman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Matthieu Wiegman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Matthieu Wiegman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Matthieu Wiegman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Matthieu Wiegman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Matthieu Wiegman?

Kunst kopen van Matthieu Wiegman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Matthieu Wiegman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Matthieu Wiegman. Om meer kans te maken om de Matthieu Wiegman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Matthieu Wiegman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.