Meertje Kaal (1930-2016)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Meertje Kaal
Meertje Kaal (1930-2016)

Meertje Kaal (1930-2016)

Kunstenaar

Meertje KAAL

Kunstschilder, collagist, dichter

Geboren te Wormerveer (Zaanstad) in 1930, overleden te Amsterdam in 2016.

Opleiding:

Autodidact

Woonde en werkte in Amsterdam (1986-2016)

Vroeg werk van de kunstenares is vrij donker en somber in tegenstelling tot het latere werk dat zeer kleurrijk is en soms wat ‘CoBra-achtig’ aan doet. Terugkerende onderwerpen in haar werk zijn de kleine dagelijkse dingen in het leven; zoals bijvoorbeeld de gedragingen van haar kat vaak afgebeeld worden. De kunstenares maakte honderden schilderijen, collages en tekeningen en schreef daarnaast ook meerdere dichtbundels. Meertje Kaal overlijdt in mei 2016 in haar atelierwoning in Amsterdam waar zij zo’n vijftig jaar gewoond had.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
604
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Meertje Kaal (1930-2016) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 604 items van Meertje Kaal (1930-2016) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 39 mensen die Meertje Kaal (1930-2016) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Meertje Kaal

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Meertje Kaal? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Meertje Kaal. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Meertje Kaal en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Meertje Kaal te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Meertje Kaal!

Volg het aanbod kunst van Meertje Kaal te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Meertje Kaal te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Meertje Kaal instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Meertje Kaal kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Meertje Kaal!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Meertje Kaal kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Meertje Kaal en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Meertje Kaal via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Meertje Kaal of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Meertje Kaal?

Kunst kopen van Meertje Kaal begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Meertje Kaal, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Meertje Kaal. Om meer kans te maken om de Meertje Kaal te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Meertje Kaal! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.