Paul Arntzenius (1883-1965)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Paul Arntzenius
Paul Arntzenius (1883-1965)

Paul Arntzenius (1883-1965)

Kunstenaar

Paul Arntzenius (1883-1965)

Paul Arntzenius, een neef van Floris Arntzenius, werd geboren op 20 mei 1883 te Den Haag en overleed op 4 januari 1965 te Den Haag. Volgde zijn opleiding van 1901-1903 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag o.l.v. W.B.Tholen, zijn opvoeder na het overlijden van zijn moeder, waaraan zijn werk verwant is. Kreeg les van Herbert van der Poll, Willem Bastiaan Tholen en Willem Witsen. Was werkzaam in Belgie, Frankrijk, Zeeland (Veere), Amsterdam en Den Haag. Hij won in 1949 samen met Theo Bitter de Jacob Marisprijs. Hij was lid van de kunstenaarssoci_teiten ?Pulchri Studio? in Den Haag en ?Arti et Amicitiae? te Amsterdam. Paul Arntzenius nam deel aan diverse solo- en groepstentoonstellingen te Den Haag en Amsterdam. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het Haags Gemeentemuseum, het Stedelijk Museum te Gouda, het Singer Museum te Laren en de Rijkscollectie. Hij was tevens een verwoed kunstverzamelaar, die zijn collectie heeft geschonken aan het Stedelijk Museum te Gouda. In 1963 verscheen zijn boek ?overpeinzingen van een schilder? (uitgave L.J.C. Boucher).

Aangeboden items
0
Verkochte items
8
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Paul Arntzenius (1883-1965) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Paul Arntzenius (1883-1965) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 13 mensen die Paul Arntzenius (1883-1965) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Paul Arntzenius

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Paul Arntzenius? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Paul Arntzenius. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Paul Arntzenius en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Paul Arntzenius te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Paul Arntzenius!

Volg het aanbod kunst van Paul Arntzenius te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Paul Arntzenius te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Paul Arntzenius instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Paul Arntzenius kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Paul Arntzenius!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Paul Arntzenius kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Paul Arntzenius en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Paul Arntzenius via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Paul Arntzenius of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Paul Arntzenius?

Kunst kopen van Paul Arntzenius begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Paul Arntzenius, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Paul Arntzenius. Om meer kans te maken om de Paul Arntzenius te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Paul Arntzenius! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.