Plateelbakkerij Ram (1921-1969)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Plateelbakkerij Ram
Plateelbakkerij Ram (1921-1969)

Plateelbakkerij Ram (1921-1969)

Fabrikant

N.V. Plateelbakkerij Ram werd opgericht om ontwerpen van sieraardewerk van Theo Colenbrander uit te voeren. Dit gebeurde in 1921 in samenwerking met Henri van Lerven en Charles Engelberts. Jan Branger ontwierp de ramskop die als merk gebruikt werd. Tot 1925 werden alleen ontwerpen van Colenbrander uitgevoerd. Deze ontwerpen waren door het moeizame proces van het aanbrengen van kleuren echter heel tijdrovend en werden gezien als kunstobjecten. Later werd vooral goedkoper aardewerk geproduceerd waarvan de verf beter op te brengen was, ondanks dat het een slechtere kwaliteit had. Vanaf 1924 werd er meer samengewerkt met andere kunstenaars. In 1925 stopte Colenbrander definitief met de samenwerking. Door de jaren heen zijn de bedrijfsvoering en –structuur van N.V. Plateelbakkerij Ram meerdere keren veranderd. In 1935 werd het bedrijf definitief failliet verklaard.

Het bedrijf werd echter voortgezet door de vennoten en werd in 1969 definitieg gesloten. 

Aangeboden items
0
Verkochte items
6
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Plateelbakkerij Ram (1921-1969) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Plateelbakkerij Ram (1921-1969) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Design kopen van Plateelbakkerij Ram

Wilt u graag design kopen van Plateelbakkerij Ram? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Plateelbakkerij Ram. Betaalbare en exclusieve design van Plateelbakkerij Ram en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Plateelbakkerij Ram te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Plateelbakkerij Ram te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Plateelbakkerij Ram te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Plateelbakkerij Ram instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Plateelbakkerij Ram design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Plateelbakkerij Ram!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Plateelbakkerij Ram kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Plateelbakkerij Ram en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Plateelbakkerij Ram via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Plateelbakkerij Ram of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Plateelbakkerij Ram?

Design kopen van Plateelbakkerij Ram begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Plateelbakkerij Ram, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Plateelbakkerij Ram. Om meer kans te maken om het designobject van Plateelbakkerij Ram te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Plateelbakkerij Ram! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.