Reinder Homan (1950)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Reinder Homan
Reinder Homan (1950)

Reinder Homan (1950)

Graficus

Reinder HOMAN

Schilder, graficus.

Geboren te Smilde in 1950.

Opleiding:

Homan volgde van 1968 tot 1973 een opleiding aan de avondschool van de Groningse Academie Minerva, en van 1973 tot 1975 de dagschool aldaar. Van 1975 tot 1976 bezocht hij de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Woont en werkt in Bakhuizen.

Na zijn kunstopleidingen heeft zich Reinder Homan zich gespecialiseerd in het etsen. Onderwerp van zijn kunst is de natuur, die hij speels in zink en koper afbeeldt. Subtiele details geven blijk van Homans aandacht en bezieling en tonen zijn liefde en respect voor de natuur. Homan maakt verstilde werken, maar behoudt de puurheid van de natuur, die de mens soms echter maar moeilijk ziet. Homan is docent etsen een de Academie Minerva, en sinds 1987 lid van de Haagse Etsclub.

Exposities en prijzen:

Reinder Homan heeft sinds de jaren ’80 verschillende soloexposities gehad, waaronder in het Singermuseum Laren en Pulchri Studio Den Haag. Ook was zijn werk onderdeel van meerdere groepsexposities. Hij heeft meerdere prijzen in ontvangst genomen, waarvan de Nederlandse Grafiekprijs in 1990 er één is.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
70
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters

Kunst kopen van Reinder Homan

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Reinder Homan? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Reinder Homan. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Reinder Homan en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Reinder Homan te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Reinder Homan!

Volg het aanbod kunst van Reinder Homan te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Reinder Homan te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Reinder Homan instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Reinder Homan kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Reinder Homan!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Reinder Homan kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Reinder Homan en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Reinder Homan via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Reinder Homan of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Reinder Homan?

Kunst kopen van Reinder Homan begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Reinder Homan, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Reinder Homan. Om meer kans te maken om de Reinder Homan te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Reinder Homan! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.