Roy Lichtenstein (1923-1997)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Roy Lichtenstein
Roy Lichtenstein (1923-1997)

Roy Lichtenstein (1923-1997)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus, Tekenaar

Roy LICHTENSTEIN (New York 1923 - New York 1997)

Schilder, graficus, beeldhouwer

Opleiding:

Roy Lichtenstein volgde zijn opleiding aan de Art Students League in New York en de Ohio State University in Columbus.

Roy Lichtenstein is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Amerikaanse pop art. Hij is bekend geworden door zijn werken met de stijlelementen uit de reclame, die steeds dominanter werd in de Amerikaanse naoorlogse cultuur, en met uitvergrote rasterpunten, afgeleid van de offsetprint. Tevens maakte Lichtenstein veel gebruik van de beeldtaal van stripverhalen, met felle kleuren, tekstballonnen, dikke outlines etc. Roy Lichtenstein is door zijn vernieuwende manier van werken wereldberoemd geworden en behoort tot een van de belangrijkste Amerikaanse kunstenaars uit de 20e eeuw.

Exposities en prijzen:

Roy Lichtenstein heeft geexposeerd vanaf 1962 in de galerie van Leo Castelli te New York, wat eigenlijk zijn echte doorbraak betekende. Werk van Roy Lichtenstein bevindt zich in zeer veel museale collecties over de hele wereld en zijn beelden zijn tevens in vele wereldsteden te bewonderen.

Aangeboden items
1
Verkochte items
77
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
filters
Roy Lichtenstein - Red Barn II 1969 - Museum Ludwig Köln - 0ffsetlithografie kopen? Bied vanaf 69!
Roy Lichtenstein (1923-1997) Amerikaans Red Barn II 1969 - Museum Ludwig Köln - 0ffsetlithografie
TechniekOffset
Afmetingen70 cm x 90 cm (h x b)
Openingsbod
€ 69
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Roy Lichtenstein

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Roy Lichtenstein? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Roy Lichtenstein. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Roy Lichtenstein en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Roy Lichtenstein te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Roy Lichtenstein!

Volg het aanbod kunst van Roy Lichtenstein te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Roy Lichtenstein te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Roy Lichtenstein instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Roy Lichtenstein kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Roy Lichtenstein!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Roy Lichtenstein kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Roy Lichtenstein en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Roy Lichtenstein via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Roy Lichtenstein of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Roy Lichtenstein?

Kunst kopen van Roy Lichtenstein begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Roy Lichtenstein, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Roy Lichtenstein. Om meer kans te maken om de Roy Lichtenstein te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Roy Lichtenstein! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.