Royal Goedewaagen (1779-1983)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Royal Goedewaagen
Royal Goedewaagen (1779-1983)

Royal Goedewaagen (1779-1983)

Fabrikant

ROYAL GOEDEWAAGEN (Gouda 1779 - Nieuw-Buinen 1983)

Royal Goedewaagen is onstaan onder leiding van meesterpijpenmaker Dirk Goedewaagen , die in de achttiende eeuw gevestigd was in Gouda. Zijn nazaten Pieter en Tobias Goedewaagen namen in de negentiende eeuw De Star over, een aardewerkfabriek die al sinds 1610 bestaat. Daardoor werden er naast pijpen allerlei aardewerk gemaakt binnen het bedrijf. Aart Goedewaagen, zoon van Pieter, breidde de fabriek uit tot het vanaf 1910 het koninklijke predikaat mag dragen. In 1919 werd de naam veranderd van P. Goedewaagen & Zoon naar N.V. Koninklijke Hollandsche Pijpen- en Aardewerkfabrieken Goedewaagen. In 1923 nam Goedewaagen De Distel over. Vanaf de jaren zeventig is Goedewaagen niet langer een N.V., maar een B.V. Tien jaar later gaat de fabriek failliet, maar wordt bijna direct opnieuw gestart door Jan Kramer onder de naam Goedewaagen-Gouda B.V. Aan het einde van de jaren tachtig neemt het bedrijf aardewerkfabriek Flora over. Vanaf 2007 bestaat het bedrijf onder de naam Royal Goedewaagen.

Aangeboden items
1
Verkochte items
30
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (13 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Royal Goedewaagen (1779-1983) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 30 items van Royal Goedewaagen (1779-1983) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 13 mensen die Royal Goedewaagen (1779-1983) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Design kopen van Royal Goedewaagen

Wilt u graag design kopen van Royal Goedewaagen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Royal Goedewaagen. Betaalbare en exclusieve design van Royal Goedewaagen en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Royal Goedewaagen te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Royal Goedewaagen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Royal Goedewaagen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Royal Goedewaagen instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Royal Goedewaagen design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Royal Goedewaagen!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Royal Goedewaagen kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Royal Goedewaagen en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Royal Goedewaagen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Royal Goedewaagen of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Royal Goedewaagen?

Design kopen van Royal Goedewaagen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Royal Goedewaagen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Royal Goedewaagen. Om meer kans te maken om het designobject van Royal Goedewaagen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Royal Goedewaagen! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.