Stephan Vanfleteren (1967)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Stephan Vanfleteren
Stephan Vanfleteren (1967)

Stephan Vanfleteren (1967)

Kunstenaar

Stephan Vanfleteren Ga naar: navigatie, zoeken Stephan Vanfleteren

Stephan Vanfleteren (Kortrijk, 1969) is een Vlaams fotograaf.

Biografie

Vanfleteren studeerde fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Aanvankelijk werkte hij voornamelijk voor de Vlaamse krant De Morgen, maar zijn werk verschijnt ook in magazines als Paris Match, Le Monde 2, Independent Magazine, Die Zeit, Knack, Humo en Volkskrant Magazine. Werk

De stijl van Vanfleteren kenmerkt zich door soberheid en karakterfotografie. Hij fotografeert in zwart-wit en laat zo veel mogelijk weg.

Van 28 september 2007 tot 10 februari 2008 liep in het Fotomuseum Antwerpen de expositie Belgicum, over het gelijknamige boek dat door Vanfleteren geschreven is. Dat boek schetst een beeld van België in een sociale context.

In 2009 gaf de overzichtstentoonstelling Portret 1989 - 2009 een beeld van zijn indringende zwart-witportretten. De expositie vond plaats in het Nieuw Circus, een oud circusgebouw in Gent, en trok in enkele maanden tijd bijna 60.000 bezoekers.[1] Prijzen

Stephan Venfleteren won prijzen bij World Press Photo en European Fuji Awards en publiceerde met de Zwitserse fotograaf Robert Huber het boek ‘Elvis & Presley’ over een hilarische reis door de VS, verkleed als de overleden legende.

In 2009 won Vanfleteren de Louis Paul Boonprijs, een Belgische kunstprijs die wordt uitgereikt aan een kunstenaar die uitblinkt in maatschappelijke betrokkenheid en die zijn binding met de mens centraal stelt.

Vanfleteren leverde eveneens de omslagfoto van Etienne Nkasi voor David Van Reybroucks boek Congo: een geschiedenis. Dit boek won in 2011 de Prijs voor de Mooiste Boekomslag.[2]

Op 6 mei 2011 ontving Vanfleteren de Henri Nannen Preis, de belangrijkste onderscheiding voor fotografie in Duitsland voor de fotoreeks Es gibt was Neues hier seit gestern in DU-Zeitschrift für Kultur.[3][4]

In 2012 won Vanfleteren de Nationale Portretprijs met een foto van Rem Koolhaas. Boeken

Aangeboden items
1
Verkochte items
2
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
FA. (29 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Stephan Vanfleteren - Charleroi kopen? Bied vanaf 60!
Stephan Vanfleteren - CharleroiKunstboeken
Geplaatst doorCords
Eindtijd 27-01-2023 om 20:36
Jaartal2015
TechniekHardcover
Afmetingen25 cm x 17.5 cm (h x b)

Kunst kopen van Stephan Vanfleteren

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Stephan Vanfleteren? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Stephan Vanfleteren. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Stephan Vanfleteren en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Stephan Vanfleteren te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Stephan Vanfleteren!

Volg het aanbod kunst van Stephan Vanfleteren te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Stephan Vanfleteren te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Stephan Vanfleteren instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Stephan Vanfleteren kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Stephan Vanfleteren!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Stephan Vanfleteren kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Stephan Vanfleteren en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Stephan Vanfleteren via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Stephan Vanfleteren of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Stephan Vanfleteren?

Kunst kopen van Stephan Vanfleteren begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Stephan Vanfleteren, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Stephan Vanfleteren. Om meer kans te maken om de Stephan Vanfleteren te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Stephan Vanfleteren! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.