Aart van Dobbenburgh - Rijpende druiven

Aart van Dobbenburgh - Rijpende druiven kopen? Bied vanaf 75!
Aart van Dobbenburgh - Rijpende druiven kopen? Bied vanaf 75!Aart van Dobbenburgh - Rijpende druiven kopen? Bied vanaf 75!Aart van Dobbenburgh - Rijpende druiven kopen? Bied vanaf 75!Aart van Dobbenburgh - Rijpende druiven kopen? Bied vanaf 75!Aart van Dobbenburgh - Rijpende druiven kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Aart van Dobbenburgh (1899-1988)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1938
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen49 cm x 35 cm (h x b)
Incl. lijst69 cm x 52.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Litho uit 1938. Gesigneerd rechtsonder en in de druk met monogram en jaartal.
Titel met potlood linksonder.
Bladmaat: 62 x 45 cm. Beeldmaat: 49 x 35 cm. Lijstmaat: 69 x 52.5 cm. 
Ingelijst met zuurvrije materialen in fraaie zwart houten lijst, zie foto's.
Het werk kan verstuurd worden, maar ophalen heeft de voorkeur vanwege het glas. Verzendkosten zijn, vanwege de grootte, hoger.

Aart van Dobbenburgh (Amsterdam, 30 september 1899 – Haarlem, 3 juli 1988) was een Nederlands kunstenaar en graficus. 
Van Dobbenburgh werd bekend door zijn lithografieën. Hij tekende diverse onderwerpen, zoals bloemen, portretten, landschappen, maar de menselijke handen waren zijn favoriet. 

Zijn totale lithografische oeuvre beslaat naar schatting circa 800 werken. Daarnaast maakte hij een aantal houtsneden en aquarellen. Landelijke bekend zijn de lithografieën van moeder koningin Emma (1936), zijn neef dr. Willem Drees (1949), Henriette Roland Holst (1949) en de toenmalige koningin Juliana (1961). 
Van Dobbenburgh illustreerde onder meer werken van de Russische schrijvers Tolstoj en Dostojevski. In 1949 verscheen Tolstojs 'Oorlog en Vrede' met lithografieën van de hoofdfiguren door Van Dobbenburgh. Ook tekende hij 'Katoesja' en 'Maria' uit Tolstojs Opstanding en Anna Karenina naar de gelijknamige romans. 
Werk van Van Dobbenburgh is vertegenwoordigd in het Rijksprentenkabinet te Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam, Jeroen Boschhuis te 's-Hertogenbosch, Gemeentemuseum Den Haag, Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard , Teylers Museum te Haarlem, Museu de Ovar te Portugal en in particuliere collecties over de gehele wereld. 
      
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Sluit over 5d 7u 50m 47s
Openingsbod€ 75
Veilingkosten : 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieLEIDSCHENDAM,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd17-3-2023 om 5:45
Eindtijd26-3-2023 om 23:36
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.