• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Aat Veldhoen - erotische grafiek - Verkocht

Aat Veldhoen - erotische grafiek kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 57,50 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Aat Veldhoen - erotische grafiek kopen? Bied vanaf 50!
Aat Veldhoen - erotische grafiek kopen? Bied vanaf 50!Aat Veldhoen - erotische grafiek kopen? Bied vanaf 50!Aat Veldhoen - erotische grafiek kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Johudales
FA. (2)

Lid sinds 2015
275 verkochte items
Alle items van deze verkoper (21)
  • Aat Veldhoen (1934-2018)
TypeGrafiek na 1900
Periode1945 t/m 1999
TechniekOffset
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen49 cm x 34 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Omdat ik niet zeker ben of het een rotaprint of originele tekening is heb ik hem laten zien aan een leraar aan de kunst-aceademie in Maaseik maar ook hij twijfelt .
Dus plaats ik hem voor alle zekerheid als rotaprint .Veldhoen groeide op in Amsterdam en leerde het vak van kunstenaar van zijn vader Arie Veldhoen (1907 – 1955). Deze was eerst reclameschilder maar volgde later een opleiding tot kunstschilder aan de Rijksakademie in Amsterdam. Veldhoen begon zijn carrière als tekenaar, maar al snel kreeg hij naam als vrij kunstenaar. Hij maakte graag gedetailleerde tekeningen en schilderijen van duinlandschappen, zelfportretten, naakte vrouwen en vrijende stellen. Als stagiair in het Binnengasthuis tekende hij patiënten en operaties.
Van de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst, die hij rond 1956 drie keer op rij ontving, kocht hij zijn eerste etspers. Hij begon later rechtstreeks op offsetplaten te tekenen, om de "rotaprints" daarna in een grote oplage te laten drukken. Hiermee wilde hij zijn ideaal vervullen om kunst voor iedereen bereikbaar te maken, 'volksgrafiek' moest het zijn. Op een bakfiets vol prenten reed Veldhoen tussen circa 1964 en 1967 door Amsterdam waar hij grafisch werk voor drie gulden per stuk verkocht. De bakfiets werd ten doop gehouden door Simon Carmiggelt. Door hoge oplages bedierf Veldhoen in zekere zin zijn eigen markt. Zijn etsen, litho's en schilderijen waren in de jaren die erop volgden moeilijk te verkopen.

Ter gelegenheid van Veldhoens zeventigste verjaardag in 2004 exposeerde Museum Het Rembrandthuis een verzameling van zijn werk als vrij kunstenaar en tekenaar, die in 2006 ook geëxposeerd werd in Animaux Galerie (tegenwoordig Galerie Christian Ouwens) te Rotterdam. Voor deze gelegenheid werd een zeefdruk gemaakt van het werk Verliefd, een zelfportret van Veldhoen met zijn oude liefde Cristi Kluivers dat hij cadeau deed aan zijn partner Hedy d'Ancona.
ConditieGoed

tekening is in heel goede staat , het papier heeft wat gebruikssporen aan de randen . verzendkosten Nederland en Belgie 10 euro of afhalen in Maasmechelen

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Aat Veldhoen (1934-2018)

Alle items van deze kunstenaar(19)
Geplaatst door  Johudales
FA. (2)

Lid sinds 2015
275 verkochte items
Alle items van deze verkoper (21)
Pinterest
34 cm
49 cm
Dit item is verkocht voor 57,50(Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:20-11-2020 om 16:21
Eindtijd:28-11-2020 om 20:39
Biedingen (1)
amoamo5
23 nov. / 10:33
€ 50
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.