Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 - Verkocht

Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!
Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!Bob Bonies - Zeefdruk in samenwerking met Frans Molenaar - 1989 kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Bob Bonies (1937)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1989
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen60 cm x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage237/250
Zeefdruk van Bob Bonies in samenwerking met Frans Molenaar (modeontwerper). Jaar: 1989. Nummer: 237/250. Afmetingen voorstelling: H51 x b50cm. Het werk is rechts onderin en links onderin gesigneerd door de kunstenaars. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gegarandeerd.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Bob Bonies
Bob Bonies (1937) kan worden gezien als een opvolger van De Stijl-beweging. In zijn werk concentreert hij zich op de vraag hoever je kunt gaan met beperken en reduceren zonder dat dit ten koste gaat van de spanning in het beeld. Bonies beperkt zich tot beeldtaal en in kleurkeuze: hij gebruikt uitsluitend de primaire kleuren plus groen en wit.
In zijn schilderijen gebruikt Bonies kleur om richting te geven aan de ruimte: verticaal, horizontaal en diagonaal. Hij tracht synergie te bewerkstelligen tussen de driedimensionaliteit of de opbouw van zijn schilderij en de werkelijke ruimte waarin het bestaat. In dit opzicht beschouwt Bonies zichzelf als constructeur van de ruimte. Hij werkt voornamelijk met vierkanten en rechthoeken. Nieuwe schilderijen begint hij in zijn atelier en gaat daarbij volledig traditioneel te werk: linnen op een houten frame.
Bonies volgde zijn opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst en de Koninklijke Academie van Den Haag, waar hij zich toelegde op beeldhouwen. Hij studeerde interieurvormgeving en design aan de Konstfackskolan in Stockholm. In 1966 had Bonies de ‘First one-person exhibition in het Stedelijk Museum, Amsterdam.’ In hetzelfde jaar nam hij deel aan de internationale tentoonstelling Forms of Colors met werk van Donald Judd, Ellsworth Kelly, Barnett Newmann en Frank Stella. Bonies werkte o.a. samen met choreograaf Hans van Manen, couturier Frans Molenaar en componist Simeon Ten Holt. Hij was directeur van de Vrije Academie Den Haag van 1988 tot 2001 en was medeoprichter van de Bond voor Beeldende Kunst Arbeiders (BBKA) in 1972.

ConditieBeschadigd

Kkreukels op het blad, zie foto's.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd20-1-2023 om 14:30
Eindtijd30-1-2023 om 22:15
Biedingen (6)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.