Cor Noltee - Park Dordrecht - Verkocht

Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!
Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!Cor Noltee - Park Dordrecht kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Cor Noltee (1903-1967)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 70 cm (h x b)
Incl. lijst60 x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Cor Noltee (1903-1967). Prachtig werk met indrukwekkende gipsen lijst van het Merwedepark te Dordrecht. Olieverf op doek. Gesigneerd rechteronderzijde. Het schilderij is in uitstekende staat. Afmetingen inclusief lijst 80 x 60cm Afmeting zonder lijst 58x38cm. 
Cor Noltee was leerling aan de Haagse Academie van Beeldende Kunst en van de Académie Julian te Parijs. Noltee heeft in zijn vroege Haagse tijd les gehad van Willem de Zwart, hetgeen merkbaar zijn werk beïnvloedde.
Na zijn studie trok hij als kunstschilder door Nederland en werkte ook in Brugge, Parijs, Rotterdam en van 1937 af in Dordrecht.
Hij verwierf onder meer bekendheid door zijn stads- en kadegezichten met sleperspaarden en schilderde, aquarelleerde en tekende in naturalistisch-impressionistische trant landschappen. 
Omdat hij in zijn onderwerpen en zijn stijl verwantschap toonde met Breitner en in Dordrecht veel stadsgezichten schilderde, werd hij wel 'de Dordtse Breitner' genoemd. Later ontwikkelt Cor Noltee steeds meer een eigen stijl en wordt zijn werk meer helder en sprekend van kleur .Zijn werk hangt in diverse musea.
Lijst is wat vuil en heeft een zeer kleine beschadiging aan rechter onderhoek. Vrijwel niet zichtbaar als het hangt.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Breda, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 6,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBreda,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd2-6-2021 om 10:47
Eindtijd6-6-2021 om 21:23
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken