Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst - Verkocht

Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!
Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!Dick Elffers - compositie met planten | pastel-/krijttekening - ingelijst kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dick Elffers (1910-1990)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPastel/Krijt
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpBloemen en Planten
IngelijstIngelijst
Afmetingen42.5 x 31.5 cm (h x b)
Incl. lijst52 x 42 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Prachtige pastel-/krijttekening in een soort gemengde techniek van Dick Elffers (1910-1990).
Voorstelling: compositie van  bloemen en planten in een figuratieve en stilistische stijl.
Het blad verkeert in zeer goede staat en is prachtig ingelijst met 3D effect.  Het blad  zweeft als het ware in de lijst.
Datering: de stijl van het werk toont gelijkenis met andere van Elffers' werken in de periode 1956-1960
Het blad is gesigneerd, rechtsonder met monogram.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Dirk Cornelis 'Dick' Elffers (Rotterdam 1910 - Amsterdam 1990) behoorde tot de groep vernieuwende schilders die in 1946 exposeerden op de tentoonstelling '12 Schilders'  in het Amsterdamse Stedelijk Museum. Hij maakte deel uit van Vrij Beelden, dat samen met Creatie de eerste volledig abstract werkende naoorlogse groep vormde. Onder de leden van Vrij Beelden behoorde Elffers tot de meest figuratieve kunstenaars, werkend in een sterk gestileerde vorm onder invloed van  Franse schilders als Matisse.
Elffers was een zeer veelzijdig kunstenaar. Behalve schilder was hij ook boekbandontwerper, beeldhouwer, textielkunstenaar, wandschilder, glasschilder, keramist, fotograaf, vervaardiger van mozaïek, en maakte hij ook naam als grafisch ontwerper en als interieurontwerper. Kenmerkend daarin is zijn keuze voor stevige, heldere kleuren en een met de hand geschilderde typografie

Opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten (Rotterdam). Naast uitvoerend kunstenaar was hij van 1970 tot 1976 als docent monumentale kunst verbonden aan de kunstacademie van ‘s-Hertogenbosch. 
Hij won de Staatsprijs voor Typografie. Elffers en was lid van de Vereniging van Beoefenaars van de Monumentale Kunsten, het GVN (Grafische Vormgevers Nederland) en Opbouw (Rotterdam).
Conditie
ConditieZeer Goed
Het werk verkeert in zeer goede staat en is fraai ingelijst in een wit houten lijst met glas (3 cm diep).
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 12,50
Naar België € 22,50
Naar Duitsland € 22,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-12-2022 om 17:15
Eindtijd29-12-2022 om 23:07
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken