Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie - Verkocht

Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!
Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!Eugène Brands - Zeefdruk, Abstracte Compositie kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Eugène Brands (1913-2002)
Type kunstwerk Prenten & Uitgaves
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Zeefdruk
Stijl Abstract
Onderwerp Abstract
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 40 x 44 cm (h x b)
Incl. lijst 66 x 68 cm (h x b)
Gesigneerd Ongesigneerd/Drukgesigneerd
Oplage 580/1000


Eugène Brands werd geboren op 15 januari 1913 in Amsterdam. Van 1931 tot 1934 volgt hij een opleiding aan de Amsterdamse Kunstnijverheidsschool in reclameontwerpen. Na enkele maanden als reclameontwerper op verschillende bureaus gewerkt te hebben, kiest hij voor het beeldend kunstenaarschap. Hij is als zodanig autodidact.
In 1948 wordt hij lid van de Nederlandse Experimentele groep REFLEX, die later, wat betreft een aantal kunstenaars, uitmondt in CoBrA. Zijn ontmoeting met Willem Sandberg, voormalig directeur van het Stedelijk Museum te Amsterdam, leidt tot de tentoonstelling waarin CoBrA zich voor het eerst in 1949 in Nederland presenteert. Brands verlaat CoBrA een jaar na de oprichting in 1949 om zich in de daarop volgende 10 jaar terug te trekken op zijn atelier en zich te laten inspireren door 'de wereld van het kind'. Hij ontdekt hiervoor een speciale techniek, namelijk olieverf op papier.
Vanaf 1967 is hij o.a. docent Vrij Schilderen aan de Koninklijke Academie voor Moderne Kunst en Vormgeving te 's-Hertogenbosch. Brands heeft talrijke eenmans- tentoonstellingen in binnen- en buitenland gehad. Belangrijke overzicht tentoonstellingen zijn in 1969 in het Stedelijk Museum te Amsterdam, in 1988 in het Stedelijk Museum Schiedam, in 1990 in de Beyerd te Breda, en in 1997 en 2001 in het CoBrA Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen.
Eugène Brands woonde en werkte in Amsterdam, tot hij in 1974 een zomerverblijf betrekt in Nunspeet op de Hoge Veluwe. Daar in de stilte van de natuur voelt hij het mysterie van de kosmos sterker dan ooit. In de schoonheid, de kleuren van zowel krokussen en viooltjes als de weerspiegeling van de vijver in de tuin, ligt het mysterie voor hem opgesloten.
In 1993 besluit Brands te stoppen met schilderen op doek. Het is fysiek te zwaar voor hem geworden. Na die tijd beperkt hij zich tot zijn geliefde gouaches op papier, omdat de techniek van de gouache zich het best leent voor de vrijheid die hij wil bereiken.
In 1999 ruilde hij zijn atelier in Nunspeet om voor een studio in Zuid Frankrijk, waar hij helaas maar kort van heeft kunnen genieten. Eugène Brands overleed op 15 januari 2002 in de huiselijke omgeving, de dag waarop hij zijn 89e verjaardag vierde.
Panta Rhei, zijn credo!
Het Panta Rhei, het 'alles stroomt', zal zijn schilderkunst altijd blijven beheersen. Ook in de Jaren als hij zich richt op het Mysterie van het Universum waardoor zijn magistrale doeken als 'Glorious Dawn at Venice' (1983) en 'Daybreak' (1986) zijn ontstaan. Deze schilderijen zijn opgenomen in de colectie van het Stedelijk Musseum te Amsterdam, waar een groot aantal van zijn werken zijn ondergebracht.
Conditie
ConditieZeer Goed

Zeer Goed
Werk is in zeer goede staat.
Lijst heeft wat krasjes en op de beneden hoeken wat kleine schades.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 17,49
Naar Duitsland € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .