Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst - Verkocht

Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Hendrik Weegewijs - "Molen te Huizen” | ets in sepia - ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hendrik Weegewijs (1875-1964)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1913
TechniekEts
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen46 x 37 cm (h x b)
Incl. lijst69 x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage24 van 150
Mooi bewaarde ets van Hendrik Weegewijs (1875-1964) , ingelijst in een luxe houten lijst.
Bijzonderheid: Het blad is zonder zichtbare witrand met 'moet',  signatuur en titel ingelijst. Op de achterzijde is derhalve de naam van de kunstenaar, oplagenummer en titel met pen/stift genoteerd. Het kan destijds een bewuste keuze zijn geweest om het werk uit oogpunt van persoonlijke 'smaak' op deze manier te presenteren. Andere optie: het blad is deels langs de randen beschadigd geraakt en dit was de enige manier om het fatsoenlijk in te lijsten. 

Titel: Molen te Huizen
Jaar: 1913 
Oplage: 24 van 150
Onderaan is een signatuur in potlood zichtbaar, zie bewuste foto.
In luxe lijst met bijpassende passe-partout. Lijst heeft geringe ouderdomssporen.
Foto's maken deel  uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Hendrik Weegewijs was een Nederlandse aquarellist, etser, graficus, schilder en tekenaar. 
Hendrik Weegewijs leerde schilderen op de Amsterdamse Rijksacademie toen August Allebé daar de scepter zwaaide. Daarna trok hij door Nederland en schilderde en aquarelleerde op veel verschillende plaatsen landschappen, dorpsgezichten, boereninterieurs en figuren. Tussen 1901 en 1908 bracht hij veel tijd in het Gooi door. Zijn stijl was vlot impressionistisch.

Weegewijs kreeg zijn opleiding aan de Tekenschool voor Kunstambachten Amsterdam en Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam 1896 -1898. Leerling van August Allebe, C.L.Dake Sr., Ferdinand Leenhoff en N. van der Waay. Docent van o.a. Willy Bleys. 
Hij was lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam. Hij woonde en werkte in Buiksloot na 1898, vervolgens in Edam, Volendam, Assen, Gasselte, Drouwen, Gent (Belgie), Edam van 1899 tot 1901, dan wisselend in Laren (NH) en Blaricum van 1901 tot 1919, Eemnes 1919, Amsterdam 1919 – 1921, Hilversum 1921 – 1926. Daarna weer in Blaricum, dan Edam tot 1939, Naarden 1939 – 1940 en tenslotte in Soest van 1940 – 1964. Zijn onderwerpen waren vnl. dorps- en heidegezichten, stillevens en figuren. Hij wordt genoemd in diverse lexicons.
Conditie
ConditieGoed
Het blad is waarschijnlijk een keer opnieuw ingelijst omdat de witrand (met de 'moet') inclusief signatuur achter het passe-partout zit. Prachtige bijpassende lijst met enige gebruikssporen. Zie foto's
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 26,50
Naar Duitsland € 26,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hendrik Weegewijs (1875-1964) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
59 cm
69 cm
37 cm
46 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd5-7-2022 om 7:02
Eindtijd18-7-2022 om 22:33
Biedingen (12)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken