Lourdes Castro - Litho - Verkocht

Lourdes Castro - Litho kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Lourdes Castro - Litho kopen? Bied vanaf 50!
Lourdes Castro - Litho kopen? Bied vanaf 50!Lourdes Castro - Litho kopen? Bied vanaf 50!Lourdes Castro - Litho kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Lourdes Castro (1930)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
StijlModern
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen22 x 20 cm (h x b)
Passe-partout42 x 32 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Litho van Lourdes Castro. Afmetingen incl passe-partout: H42 x b32cm. Afmetingen voorstelling: H22 x b20cm. Het werk is in de druk gesigneerd door de kunstenaar. Het werk komt uit Derrière le Miroir.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Maria de Lourdes Bettencourt de Castro ComSE (9 december 1930 - 8 januari 2022) was een Portugese kunstenaar uit Funchal, Madeira. Nadat ze zich specialiseerde in abstracte kunst, maakte ze in de jaren zestig collages en zeefdrukken om de kortstondige realiteit vast te leggen. Vanaf de jaren zeventig ontwikkelde ze samen met haar partner Manuel Zimbro schaduwpoppen voor haar Shadow Theatre, waarmee ze in heel Europa en Brazilië bijval kreeg. In 1998 maakte ze samen met Francisco Tropa een installatie voor de bijdrage van Portugal aan de kunstbiënnale van São Paulo.


Biografie
Lourdes Castro, geboren op 9 december 1930 in Funchal, studeerde aan de School of Fine Arts in Lissabon. Waar ze nooit afstudeerde vanwege 3 schilderijen destijds afgewezen door een leraar. Haar eerste solotentoonstelling in de Clube Funchalense in 1955 presenteerde haar vroege werken die werden beïnvloed door het fauvisme. Toen ze trouwde met haar medestudent René Bertholo [ pt ] (1935-2005), presenteerde ze in 1957 een tentoonstelling met hem in de Galeria Diário de Notícias in Lissabon.

Daarna brachten ze enige tijd samen door in München voordat ze in 1958 naar Parijs verhuisden, dankzij een beurs die Castro ontving van de Calouste Gulbenkian Foundation. Daar publiceerde het paar het experimentele kunsttijdschrift KWY (1958–1963), waarmee een beweging ontstond met onder meer de Bulgaarse Christo Vladimirov Javacheff, de Duitser Jan Voss en Portugese kunstenaars, waaronder António Costa Pinheiro [ pt ] , José Escada, João Vieira en Gonçalo Duarte . Samen specialiseerden ze zich in zeefdruk.

Geïnspireerd door Árpád Szenes concentreerde Castro zich op abstracte schilderkunst, maar in 1961 volgde hij de Nouveaux Réalistes en creëerde hij collages bestaande uit echte objecten zoals drukpersbrieven of flessendoppen in zilvergeverfde dozen. In 1962 begon ze te werken met schaduwen en silhouetten, vaak in portretten van haar vrienden. In 1964 breidde ze deze aanpak uit met lagen gezeefdrukt of transparant acryl.

Vanaf 1973 werkte Castro samen met haar levenslange partner Manuel Zimbro en creëerde schaduwtheatershows die op grote schaal werden gepresenteerd in Zuid-Amerika en Europa. In 1972 en 1979 was ze te gast bij het DAAD Artists-in-Berlin Program. Na 25 jaar in Parijs te hebben gewoond, verhuisde ze in 1983 terug naar Funchal. In 1998 werkte ze samen met Francisco Tropa aan een installatie voor de Biënnale van São Paulo.

Castro stierf in Funchal op 8 januari 2022, op 91-jarige leeftijd. De president van Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, sprak zijn spijt uit over de dood van Castro, die hij beschreef als "een van de meest onmiskenbare Portugese kunstenaars".
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Lourdes Castro (1930) 

Portugees PortugeesDuits DuitsFrans Frans

Geplaatst door  KiewitKunstplus
Lid sinds 2014
1225 verkochte items
Alle items van deze verkoper (71)
32 cm
42 cm
20 cm
22 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd8-2-2023 om 11:12
Eindtijd17-2-2023 om 20:03
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken