Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 - Verkocht

Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten voor 1900

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!
Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!Marius Bauer - Ets: De koningin van Sheba te Jeruzalem - 1893 kopen? Bied vanaf 395!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marius Bauer (1867-1932)
Type kunstwerkPrenten voor 1900
Jaartal1893
TechniekEts
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpReligieus
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen53 x 47 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
itemOptions.undefined.labelNo 85, 100 afdrukken
Ets van Marius Bauer. Titel: De koningin van Sheba te Jeruzalem. Jaar: 1893. No: 85(100 afdrukken). Afmetingen blad: H53 x b47cm. Afmetingen  voorstelling: H32.5 x b32.5cm
Het werk is, rechts onderaan, gemonogrammeerd  door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk kan volledig worden gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

 Van Wisselingh 210

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Marie Alexandre Jacques (Marius) Bauer (Den Haag, 25 januari 1867 - Amsterdam, 18 juli 1932) was een Nederlandse kunstschilder. De grootste bekendheid kreeg hij met het maken van etsen en litho's met Oosterse taferelen en hij wordt dan ook Nederlands bekendste oriëntalist genoemd.

Jeugd en opleiding
Net zoals zijn oudere broer architekt Willem Cornelis Bauer, werd hij geboren in een kunstminnend milieu, de kinderen leerden al vroeg tekenen.

Bauer volgde van 1878 tot 1885 de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij met onder andere zijn tijdgenoot Breitner les kreeg. Hij was lid van Pulchri Studio en Arti et Amicitiae. In 1888 maakte hij een studiereis naar Constantinopel. Vanaf dat moment was het 'Oosten' zijn hoofdonderwerp. Hij maakte hierna vele reizen naar Spanje, Rusland, Marokko, Algerije, Egypte, India, Ceylon en Nederlands-Indië. Hij werd hiertoe in staat gesteld door de Amsterdamse kunsthandelaar Elbert Jan van Wisselingh, die betaalde voor zijn reizen naar het buitenland met daarbij een toelage om van te kunnen leven.


Marius Bauer op 21 jarige leeftijd (1888)
Stijl
Bauer maakte talrijke etsen, maar ook aquarellen en olieverfschilderijen van Oosterse steden, kamelen, olifanten, Arabieren en moskeeën. Zijn stijl kan omschreven worden als impressionistisch. Hij werd sterk beïnvloed door de Haagse School in zowel techniek als lichtgebruik. Marius Bauer was een van de weinige Nederlandse kunstenaars uit de 19e eeuw die zich uitsluitend op het oriëntalisme toelegde.

Hij baseerde zijn werk op zijn schetsen die hij ter plekke maakte en op foto's die hij onderweg kocht. Eenmaal thuis werkte hij de schetsen uit tot volwaardige kunstwerken. Deze werken waren niet waarheidsgetrouw, maar gebaseerd op de persoonlijke indrukken die Bauer in het Oosten had opgedaan. Ze ademen vaak de dromerig sfeer van de verhalen uit Duizend-en-een-nacht.



















Conditie
ConditieZeer Goed
Wat vlekjes en plakresten langs de randen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd3-6-2022 om 14:22
Eindtijd10-6-2022 om 20:27
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken