Nikolaas Eekman - de Visserman

Nikolaas Eekman - de Visserman kopen? Bied vanaf 40!
Nikolaas Eekman - de Visserman kopen? Bied vanaf 40!Nikolaas Eekman - de Visserman kopen? Bied vanaf 40!Nikolaas Eekman - de Visserman kopen? Bied vanaf 40!Nikolaas Eekman - de Visserman kopen? Bied vanaf 40!Nikolaas Eekman - de Visserman kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Nikolaas Eekman (1889-1973)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekHout/Linosnede
DragerJapans Papier
StijlExpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen42 x 31 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage90
Fraaie houtsnede van Nikolaas Eekman op Japans papier. Periode 1920-1930. Nr. 41/90.
Papiermaat: 58 (h) x 46 (b)

Nikolaas Mathijs Eekman (Brussel,1889 – Parijs, 1973) was een Nederlandse figuratieve schilder, beeldhouwer, graficus en illustrator, ook bekend in Frankrijk, België en Nederland als Nicolas Eekman, Nico Eekman en onder het pseudoniem Ekma.
Zijn ouders waren was afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen. Hij werd geboren in Brussel in het huis waar Victor Hugo, toen in ballingschap, Les Misérables schreef. Na een studie architectuur aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel vluchtte hij voor de Eerste Wereldoorlog naar Nederland, en vestigde zich in de pastorie van Nuenen. Dertig jaar eerder woonde de familie Van Gogh in dezelfde pastorie. Tot het einde van de oorlog exposeerde Eekman zijn werk in Nederland, waar grote musea en verzamelaars zijn werken kochten, o.a. Helene Kröller-Müller.
In 1921 vertrok hij naar Parijs, waar hij exposeerde met tal van kunstenaars. In 1937, op de Internationale Tentoonstelling in Parijs, kreeg Eekman een gouden medaille voor zijn schilderij "La Pelote bleue". Hij was lid van Arti et Amicitiae en Sint Lucas te Amsterdam, De Onafhankelijken en de Société des Beaux Arts "Le Trait" te Parijs.
Zijn stijl is in drie perioden te typeren: expressionistisch van 1914 tot laat in de jaren 1920, Vlaams-realistisch aan het begin van de jaren 1950, en ten slotte 'fantastique'. Onderwerpen: Genre taferelen en landschappen.

Conditie
ConditieGoed
Het papier is een beetje vergeeld en aan de bladranden zitten een paar vlekjes. De afbeelding is in prima staat. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Bennekom, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd19-4-2024 om 15:26
Eindtijd28-4-2024 om 22:50
Openingsbod € 40
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBennekom,  Nederland