Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd

Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd kopen? Bied vanaf 47!
Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd kopen? Bied vanaf 47!Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd kopen? Bied vanaf 47!Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd kopen? Bied vanaf 47!Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd kopen? Bied vanaf 47!Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd kopen? Bied vanaf 47!Peter Blokhuis - Karakteristieke surrealistische Aquarel "rotsblokken" gesigneerd kopen? Bied vanaf 47!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter Blokhuis (1938)
TypeTekening / Aquarel
Periode2000 t/m Heden
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen25 cm x 15 cm (h x b)
Incl. lijst35 cm x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Peter Blokhuis (1938, Amersfoort) is een Nederlandse schilder, muurschilder, tekenaar, beeldhouwer, aquarellist en politiek cartoonist. Hij bezocht de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en studeerde aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs. Zijn onderwerpen zijn figuren, landschappen, stadsgezichten, interieurs, architectuur.

In de jaren zestig en zeventig behoorde hij tot de 'Nieuwe Figuratie'. Als politiek cartoonist maakte hij onder meer tekeningen die verwijzen naar de Vietnamese oorlog. Blokhuis was actief in Amersfoort, Rotterdam, Den Haag en in 1961 in Marrakesh (Marokko). Daarna bezocht hij Marokko een aantal keren. Van 1969 tot 1994 werkte hij in Den Haag. Blokhuis was docent aan de Willem de Kooning Academie, Rotterdam, van 1969 tot 1987.
Hij exposeerde in tal van musea en galerieën, onder andere in het Gemeentemuseum, Den Haag (1968); De Doelen, Rotterdam (1970); Pulchri Studio, Den Haag; Singer Museum, Laren (1975); Galerie Quintessens, Utrecht (2006); Haagse Kunstkring, Den Haag (2015). Zijn werken zijn opgenomen in de collecties van het Gemeentemuseum, Den Haag; Gemeentemuseum, Arnhem; Stedelijk Museum, Gouda. Hij kreeg een Koninklijke Beurs in 1972; de Jacob Hartog Prijs in 1977; de Poortprijs in 1981; HTM, Eerste Prijs in 1988; en Bronovo, Eerste Prijs in 1989.Conditie
ConditieGoed
verkeert in goede conditie - mooie kleuren.
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd12-9-2023 om 21:03
Eindtijd17-9-2023 om 22:21
Openingsbod € 47
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.