Stanislaw Lewkowicz - Litho op papier, Langs de evenaar - Ingelijst

Stanislaw Lewkowicz - Litho op papier, Langs de evenaar - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Stanislaw Lewkowicz - Litho op papier, Langs de evenaar - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Stanislaw Lewkowicz - Litho op papier, Langs de evenaar - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Stanislaw Lewkowicz - Litho op papier, Langs de evenaar - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Stanislaw Lewkowicz (1956)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1956
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen43 x 55.5 cm (h x b)
Incl. lijst69.5 x 82.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Stanislaw LEWKOWIZC (Hoensbroek 1956)

Lewkowicz komt uit een Joods-Poolse familie die zich na de Tweede Wereldoorlog in ZuidLimburg als staatloze burger belandde. Nadat Lewkowicz zijn studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Utrecht had afgerond, vervolgde hij zijn opleiding aan de Academie van Warschau in Polen, maar moest hij vertrekken vanwege de explosieve politieke situatie in Polen. Hij reisde een paar jaar door Europa en daarna vestigde Lewkowicz zich in Amsterdam, waar hij nog steeds woont en werkt. Naast zijn werk bevat Lewkowicz ook opdrachten voor de openbare ruimte. Overweldigende en sublieme projecten zijn onder meer de Aankomsthal 3 voor Schiphol (1995), de mistsculptuur voor de Nederlandse Ambassade in Berlijn (2004) in samenwerking met architect Rem Koolhaas, de Sterrenhemel voor de gemeente Veenendaal (2007), de eenzame hoek in Capelle aan de IJssel (2009) en het 1 mijl lange Bells Ribbon in Berkel Rodenrijs (2006-2011). In 2013 realiseerde Lewkowicz op tijd en moderniteit een 104 meter lange nieuwe lichtsculptuur aan de snelweg A50 die lijkt op een fata morgana in het vlakke landschap bij Eindhoven. Met behulp van camera's bundelt Lewkowicz de verkeersbewegingen.

Stanislaw Lewkowicz wordt vertegenwoordigd door de Flatland Gallery in Amsterdam.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den haag, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Stanislaw Lewkowicz (1956)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  peter-dijkstra
Lid sinds 2022
3 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
82.5 cm
69.5 cm
55.5 cm
43 cm
Veilinggegevens
Starttijd13-9-2022 om 15:08
Eindtijd27-9-2022 om 21:49
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen haag,  Nederland