Kunst verkopen!

Alle informatie over kunst verkopen op Kunstveiling.nl

Alle informatie over het verkopen van kunst op Kunstveiling.nl

 

Hieronder vindt u de belangrijkste regels mbt het verkopen van kunst op kunstveiling.nl:

 

1. Kunstveiling staat alleen werk toe van door ons erkende kunstenaars. (dus geen eigen werk!)

2. Bij een succesvolle verkoop betaalt u 11% commissie (exclusief BTW). (Zie voor de exacte tarieven: tarieven)

​3. Wij zijn een veiling, geen galerie. Uw items dienen te worden aangeboden tegen veilingprijzen. Veilingprijzen liggen op maximaal 20% van de galerieprijs

4. Er geldt een garantieregeling van 3 weken op de authenticiteit en conditie tenzij de verkoper dit uitdrukkelijk uitsluit in zijn omschrijving. (zie veilingregels)

 

Wat kan ik aanbieden?
 

1. Een kunstenaar moet door ons erkend worden.
Als u een item inbrengt kunt u de kunstenaar zoeken in de database van kunstenaars en koppelen aan het item dat u wilt aanbieden. Als de kunstenaar (nog) niet voorkomt in de database kunt u deze aanvragen.
Lees hier wanneer wij een kunstenaar toelaten: Erkende kunstenaars

 


Kunstveiling.nl zelf via kan de Veilingmeester accounts van bovenstaande regels afwijken, bijvoorbeeld inzake goede doel veilingen, veilingen van collecties en/of specials van 1 kunstenaar(sgroep).

2. Een kunstwerk moet een origineel door de kunstenaar gemaakt werk zijn of met toestemming van de kunstenaar (bij leven) zijn uitgegeven.
- Moderne grafiek kan alleen worden aangeboden indien werken met de hand door de kunstenaar gesigneerd zijn (Zie ook: bijzondere uitgaves)
- Klassieke Grafiek is alleen toegestaan indien losbladig uitgegeven OF met een waarde >75 euro.
- Ongesigneerde grafiek, boeken met originele grafiek en affiches zijn alleen bij hoge uitzondering toegestaan indien duidelijk veilingwaardig en in kleine oplage uitgebracht. Deze werken kunnen worden aangeboden bij "Moderne Kunst --> Bijzondere uitgaves"
 

Werken die niet aan bovenstaande veilingregels voldoen kunnen zonder opgaaf van reden verwijderd worden.


3. Verzendkosten
Verzendkosten mogen in rekening gebracht worden aan de koper en zijn niet aan commissie onderhevig.
Maximaal mogen de volgende bedragen gerekend worden (incl verpakking en handelingskosten):

12,50 euro binnen Nederland (Of binnen België voor Belgische verkopers)
20,00 euro binnen EU1 (België, Frankrijk, Duitsland etc) of vanuit het buitenland naar Nederland

Alleen als een pakket zwaarder is dan 10KG mogen hogere tarieven berekend worden. Deze moeten wel bij de omschrijving aangegeven staan. Als een werk niet verzonden kan worden en met een koerier bezorgd moet worden, dan dienen de kosten in de omschrijving vermeld te staan. Tevens dient dan altijd de mogelijkheid geboden te worden, het werk kosteloos af te halen.


4. Aantal werken

U mag maximaal 5 werken van 1 kunstenaar tegelijkertijd aanbieden. Werken van andere aanbieders tellen niet mee.
 

5. Een item moet verder voldoen aan de veilingregels


 

Hoe kan ik items in de veiling aanbieden? (tips voor succesvol verkopen)


1. Registreren: Registratie is gratis. Nieuwe bezoeker? Klik hier!
2. Item Plaatsen: Klik op: Item plaatsen in het bovenste menu en vul de benodigde velden in. Lees de eerste keer goed alle instructies.
3. Prijsstelling: Als u een item plaatst bepaalt u zelf het openingsbod. Er kan niet ondergeboden worden dus het openingsbod is ook de minimale prijs. Dit dient echter wel een veilingprijs te zijn. (En dus niet de hogere galerieprijs/vervangingswaarde).
4. Afhandeling: Na afloop van de veiling ontvangt u de gegevens van de hoogste bieder via een e-mail en kunt u deze terugvinden in “Mijn Kunstveiling - Verkochte Items”. U bent zelf verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van de transactie.
5. Commissie: Rond de 15e van de maand ontvangt u via email een factuur van kunstveiling.nl voor de veilingcommissie over de verkochte items van de maand er voor. Deze commissie betaalt u alleen voor succesvol verkochte items. (Indien een verkoop niet is doorgegaan kunt u dit melden en wordt de commissie niet in rekening gebracht).

 

Collecties/Veiling in opdracht:

Het is bij grotere collecties ook mogelijk om deze veiling door de veilingmeester te laten veilen. Wij verzorgen dan de gehele veiling voor u. (Taxatie/Inbrengen/Fotograferen van de items/Afhandeling etc). Mocht u een collectie willen laten veilen, neem dan contact met ons op.

 

Vragen?


Heeft u verdere vragen over het aanbieden van items op kunstvelling.be neemt u dan contact met ons op! (Klik hier)