• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Amedee Cortier

Amedee Cortier (1921-1976)

0 aangeboden items / 2 verkochte items

FA. (11 x Favoriet)

Amedee (ook Amadeus) CORTIER (Gent, 4 oktober 1921 ? aldaar, 11 februari 1976) was een Belgisch schilder en graficus. In de jaren 40 werkte hij in de expressionistische stijl, in de jaren 50 kubistisch en in de jaren 60 abstract. Met het uitgepuurde werk vanaf eind de jaren 60 vindt hij aansluiting bij internationale tendensen waarin de kleur centraal staat.[1] Algemeen wordt zijn werk van die periode beschouwd als fundamentele kunst (?Geplante? of ?Analytische Malerei? in Duitsland, ?Nouvelle Peinture? in Frankrijk en ?Nuova Pittura? in Itali_); eigen aan deze beweging is het volledig opnieuw onderzoeken van de grondbeginselen van de schilderkunst (zoals de kleur).(bron wikipedia).Werken van Cortier vindt men in alle belangrijke Belgische musea, zoals dit te Brussel, te Gent (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst), te Antwerpen (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten), e.a. Vooral in het Groeningemuseum te Brugge kan men Cortiers werken bewonderen. Ook meerdere Nederlandse musea, zoals het Bonnefantenmuseum te Maastricht, bezitten werk van Am_d_e Cortier. Het past tevens de kunstcollectie van Cera, thans KBC, en de werken in Kasteel Wijlre (in Nederland, tegen Gulpen) te vermelden

Nationaliteit / school

Belgisch


Momenteel worden er helaas geen items van Amedee Cortier (1921-1976) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod .

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Amedee Cortier (1921-1976) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet .

Er zijn 11 mensen die Amedee Cortier (1921-1976) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.