Andries Dirk Copier (1901-1991)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Andries Dirk Copier
Andries Dirk Copier (1901-1991)

Andries Dirk Copier (1901-1991)

Glaskunstenaar

Andries Dirk COPIER

Glaskunst, Designer

Geboren 1901 te Leerdam. Overleden 1991 te Den Haag

A.D. Copier is waarschijnlijk de bekendste en belangrijkste glasontwerper van Nederland. Copier kwam op 13 jarige leeftijd reeds in dienst van de Glasfabriek Leerdam. De toenmalige directeur zag bij de jonge glasetser een aanleg voor tekenen en stuurde hem naar de opleiding voor typografie te Utrecht en vervolgens naar de Academie voor Kunsten en Technische wetenschappen in Rotterdam. In 1923 op 22 jarige leeftijd was Copier officieel als glaskunstenaar in dienst bij Leerdam. In 1924 ontwierp A.D. Copier zijn eerste Leerdam Unica.

Buiten zijn werk als Glaskunstenaar was hij ook als designer van industrieel glas voor de Glasfabriek Leerdam zeer belangrijk, met als hoogtepunt het beroemde Gilde-servies met het gildeglas (wijnglas) dat nog steeds geproduceerd wordt. Naast Leerdam, werkte Copier ook voor andere belangrijke glasfabrieken in Murano, Acquoy en Novy Bor. Van 1950-52 was Andries Copier directeur van de School voor Kunstnijverheid in Amsterdam (Thans Rietveld Academie)

Het glas van Copier wordt enorm verzameld en bevindt zich in vele particuliere en museale collecties in de hele wereld.

Aangeboden items
2
Verkochte items
157
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (112 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Andries Dirk Copier - Gegraveerd herdenkingsglas 40-jarig regeringsjubileum Koningin Wilhelmina 1938 kopen? Bied vanaf 50!
Andries Dirk Copier - Gegraveerd herdenkingsglas 40-jarig regeringsjubileum Koningin Wilhelmina 1938Glas / Keramiek

Geplaatst doorMorrisArt

Eindtijd 06-12-2022 om 21:34

Jaartal1938
Afmetingen11.5 cm x 9 cm x 9 cm (h x b x d)
GesigneerdOngemerkt

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Andries Dirk Copier - Schalen Neerlandica Glasfabriek Leerdam kopen? Bied vanaf 50!
Andries Dirk Copier - Schalen Neerlandica Glasfabriek LeerdamGlas / Keramiek

Geplaatst doorKkw

Eindtijd 08-11-2022 om 21:55

Periode1945 t/m 1999
Afmetingen2 cm x 23 cm (h x b)
GesigneerdOngemerkt

Design kopen van Andries Dirk Copier

Wilt u graag design kopen van Andries Dirk Copier? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Andries Dirk Copier. Betaalbare en exclusieve design van Andries Dirk Copier en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Andries Dirk Copier te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Andries Dirk Copier te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Andries Dirk Copier te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Andries Dirk Copier instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Andries Dirk Copier design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Andries Dirk Copier!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Andries Dirk Copier kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Andries Dirk Copier en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Andries Dirk Copier via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Andries Dirk Copier of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Andries Dirk Copier?

Design kopen van Andries Dirk Copier begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Andries Dirk Copier, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Andries Dirk Copier. Om meer kans te maken om het designobject van Andries Dirk Copier te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Andries Dirk Copier! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.