Anton Vrede (1953)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Anton Vrede
Anton Vrede (1953)

Anton Vrede (1953)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus

Anton VREDE (Willemstad 1953)

Kunstschilder, graficus

Opleiding:

Anton Vrede volgde een opleiding aan de Academie voor de Beeldende Kunst in Rotterdam.

Woont en werkt in Rotterdam

De bakermat van Anton Vrede ligt in de tropen, op Curaçao. Hij was negen jaar toen hij naar Nederland verhuisde. Schilderen is voor hem de aangewezen mogelijkheid om deze totaal verschillende culturen met elkaar te verzoenen. Zijn inspiratiebronnen dwingen hem niet tot het werken in een traditie, hij neemt de vrijheid om zijn 'wereld van verf 'op een persoonlijke manier vorm te geven. Typerend voor het werk van Anton Vrede is de innige relatie tussen mens en dier. Wie de exotische kluwen van tijgers en katten, kaketoes en papegaaien, aap en mens in ogenschouw neemt, waant zich terug in de Hof van Eden. Sentimenteel is dit werk echter niet, het ontgaat Vrede niet dat men de tijger hier gebruikt om benzine aan te prijzen en dat de toekan fungeert als lokbeeld voor een keten van restaurants. Vrede's werk herinnert niet alleen aan een magisch bestaan, verbonden met de natuur, maar ook aan bijvoorbeeld het vernuftig geconstrueerde Disneyworld. Vrede ziet zijn werk als sprookjes voor volwassenen, als hedendaagse mythen. Vrede hanteert het penseel met katachtige lenigheid. Hij beschouwt een schilderij als een territorium waar in beginsel alles mogelijk is. Met waterige verf schept hij een broeierige atmosfeer en als vanzelf ontstaan er vage figuren. Onderhuids roert Vrede een wezenlijk dilemma aan: wat onderscheidt ons van de dieren? Waar eindigt de verwantschap? Anton Vrede lijkt in zijn werk op zoek te zijn naar een paradijselijke harmonie, terwijl hij tegelijkertijd de onmogelijkheid hiervan inziet.

Exposities en prijzen:

Curaçaosch Museum, Willemstad Galerie Traject, Utrecht Grafiekbiënnale Intermezzo, Den Haag Galerie van Mourik, Rotterdam

Aangeboden items
5
Verkochte items
467
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  Curaçaose Curaçaose  
Links
Favoriet
filters
Anton Vrede - Zonder titel kopen? Bied vanaf 35!
Anton Vrede (1953) Nederlands Curaçaose Zonder titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen56 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee
Anton Vrede - a red blue sky kopen? Bied vanaf 50!
Anton Vrede (1953) Nederlands Curaçaose a red blue sky
TechniekLitho
Afmetingen110 x 82 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Anton Vrede - mono druksel kopen? Bied vanaf 49!
Anton Vrede (1953) Nederlands Curaçaose mono druksel
TechniekMonotype
Afmetingen60 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee
Anton Vrede - This her's a Zoo and the keeper ain't you kopen? Bied vanaf 60!
Anton Vrede (1953) Nederlands Curaçaose This her's a Zoo and the keeper ain't you
TechniekZeefdruk
Afmetingen80 x 85 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Anton Vrede - Slippin and Sliding kopen? Bied vanaf 40!
Anton Vrede (1953) Nederlands Curaçaose Slippin and Sliding
TechniekZeefdruk
Afmetingen84 x 114 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Anton Vrede

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Anton Vrede? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Anton Vrede. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Anton Vrede en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Anton Vrede te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Anton Vrede!

Volg het aanbod kunst van Anton Vrede te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Anton Vrede te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Anton Vrede instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Anton Vrede kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Anton Vrede!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Anton Vrede kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Anton Vrede en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Anton Vrede via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Anton Vrede of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Anton Vrede?

Kunst kopen van Anton Vrede begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Anton Vrede, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Anton Vrede. Om meer kans te maken om de Anton Vrede te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Anton Vrede! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.